Lewis Hamilton vergelijkt ‘hatelijke’ Mercedes F1-auto met een ratelslang | F1


Hamilton kwalificeerde zich als vijfde op de grid voor F1’s eerste race in Melbourne in drie jaar, maar eindigde bijna een volle seconde van het tempo van Ferrari’s Charles Leclerc, die poleposition pakte voor Red Bull’s Max Verstappen.

De zevenvoudig wereldkampioen was tevreden met het resultaat, aangezien hij slechts 13e was aan het einde van de training op vrijdag, aangezien de strijd van Mercedes in het begin van het seizoen geen tekenen vertoonde dat er een einde kwam aan Albert Park.

Hamilton was vol lof over het harde werk van zijn team om de zaken in Melbourne van de ene op de andere dag te veranderen, maar gaf toe dat hij de W13 erg lastig vindt om te rijden.

“Vergeleken met gisteren en ook vergeleken met de laatste race voor mij, is het leuk om daar weer te zijn”, zei Hamilton. “Jeddah was heel, heel moeilijk om zo ver terug te zijn en niet echt veel vooruitgang te kunnen boeken.

“Gisteren was een moeilijke dag, we hadden een grotere achterstand, maar we hebben de hele nacht hard gewerkt. Iedereen in de fabriek werkte hard om erachter te komen waar we heen konden met de set-up en ik denk dat we vandaag het meeste uit de auto hebben gehaald.

“Ik heb het gevoel dat mijn ronde er was, er zat iets meer in de auto, dus dat is positief. Ik ben ook van nature ontdaan dat ik dat kleine beetje niet heb kunnen extraheren.

‘Het probleem is dat als je die auto een klein beetje meer duwt, ze behoorlijk hatelijk is. Ze is als een adder of een ratelslang.”

Bruinvissen bezorgt Mercedes hoofdpijn

Hamilton overtrof George Russell met minder dan een tiende van een seconde, maar onthulde dat Mercedes iets aan het testen is met zijn auto waardoor hij iets zwaarder is dan die van zijn teamgenoot.

“We moeten gewoon proberen een niveau van het stuiteren te vinden”, legde hij uit. “Zo hardcore als we kunnen gaan zonder onze hersens eruit te rammelen, denk ik. En dat is wat we probeerden te doen.

“Hij [Russell] en ik heb iets andere auto’s, een klein verschil omdat we alle verschillende dingen proberen. Ik heb iets in mijn auto dat de auto een beetje zwaarder maakt, maar het is geen enorme, enorme stap.

“Maar hopelijk zal het team morgen meer informatie uit de race kunnen halen, dus ik hoop dat we vanaf dat moment wat vooruitgang kunnen boeken.”

Russell herhaalde Hamilton’s opmerkingen over het bruinvissen van Mercedes en geeft toe dat het hem ervan weerhoudt het vertrouwen te hebben om het maximale uit zijn auto te halen.

“Het belangrijkste voor mij op dit moment is gewoon nog steeds het stuiteren”, zei hij. “Ik heb van alles geprobeerd om op de limiet van het stuiteren te blijven, en dan kost het me veel snelheid door de snelle bochten. Daar verlies ik al mijn rondetijd.

“Om eerlijk te zijn, heb ik niet het vertrouwen om aan te vallen met het stuiteren. En weet je, het is zo’n uniek gevoel vanuit de auto, en als de auto op en neer gaat, op en neer, kun je hem niet in deze snelle bochten gooien. Het is dus lastig om het juiste compromis te vinden.

“Ik denk dat ik waarschijnlijk in een wat agressievere setup zat in vergelijking met Lewis en sneller in sommige bochten, maar toen verloor ik al mijn rondetijd daarin. Dus we weten niet wat het beste compromis momenteel is.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: