https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Lewis Hamilton koopt Sega-console om retro Ayrton Senna-game te spelen in Montreal


Lewis Hamilton heeft onthuld hoe hij zijn vrije tijd in Montreal doorbrengt door een 30-jarige Ayrton Senna-racegame te spelen.

De zevenvoudig voormalig wereldkampioen arriveerde voor de Canadese Grand Prix duidelijk met een kriebelend gevoel over zijn favoriete retro-games.

Zo erg dat de Mercedes bestuurder ging naar een winkel in de provinciestad Quebec en kwam er vandaan nadat hij een Sega Genesis-console en een kopie van Ayrton Senna’s Super Monaco GP II had gekocht, die in 1992 werd uitgebracht toen Hamilton nog maar zeven jaar oud was.

De Brit werd tijdens een persconferentie voor de vrije training voor de Grand Prix van Canada gevraagd naar het tijdverdrijf, nadat hij een foto op Instagram had geplaatst waarop hij de game aan het spelen was.

Zijn bericht luidde: “Ik landde in Montreal en ging meteen naar een retro-gamewinkel. Ik heb een Sega Genesis en natuurlijk Ayrton Senna’s Super Monaco GP II. Ik hield van dit spel als kind en doe dat nu nog steeds. Houdt nog steeds stand! Natuurlijk werd ik supercompetitief met mezelf. Mijn persoonlijk record op dit moment is een ronde van 49 seconden, ik ben er vrij zeker van dat ik die kan verslaan. Dat was pas na een paar pogingen. Ik laat het jullie allemaal weten als ik het heb verslagen.”

Hamilton legde verder uit tijdens de persconferentie en vertelde verslaggevers: “Ik had gewoon de jeuk om oude games te spelen!

“Ik heb onlangs een oude Nintendo 64 gekocht … eigenlijk, nee, ik heb hem niet gekocht, ik vond hem in mijn opslag en toen ging ik GoldenEye halen.

“Toen ik landde, ging ik Mario Kart halen, maar ze hadden de Nintendo 64 niet, dus kocht ik een Sega Genesis.

“En toen hadden ze daar de Senna-game, dus ik dacht ‘oh, dat is perfect’. Dus ik heb de afgelopen nachten doorgebracht met het besturen van de Senna-game. Maar ik ben er niet zo snel in.”

Hamilton deelde vervolgens een grap met zijn rivaal voor het WK 2021, Max Verstappen, die dit jaar voor het eerst naast hem zat op een persconferentie.

De Nederlander vroeg of Hamilton problemen had met bruinvissen in het spel, verwijzend naar het probleem waarmee Mercedes dit seizoen te maken heeft gehad met hun W13-auto.

“Nee … geen bruinvissen”, zei Hamilton lachend, terwijl hij ook zei hoeveel hij genoot van het terug zijn in Canada om voor het eerst sinds 2019 te racen – het was het toneel van zijn eerste F1-overwinning in 2007 voor McLaren.

“Het is heel speciaal om terug te keren naar Montreal”, zei Hamilton. “Het is geweldig om de mensen te zien, de stad, geweldig om de energie door de stad te zien terwijl je er doorheen gaat.

“Ik herinner me mijn eerste keer hier en mijn eerste Grand Prix-overwinning hier, mijn eerste pole in 2007, dus het is altijd speciaal als ik hier terugkom.

“Mijn vader belde me en we halen herinneringen op aan dit soort dingen. Dus het is geweldig om terug te zijn.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: