Leclerc verloor Azerbeidzjan GP F1-race voorsprong op Hamilton na het vermijden van een boomtak | F1


Leclerc behield de leiding in bocht 1 vanaf poleposition in de openingsronde.

Het duurde niet lang voordat Hamilton voorbij Leclerc kwam en profiteerde van de superieure rechte lijnsnelheid van Mercedes in ronde 3.

De Monegaskische coureur eindigde als vierde, nadat hij via de stops verloor van Pierre Gasly en vervolgens Sebastian Vettel op de baan.

Terugkijkend op zijn gevecht met Hamilton, onthulde de Ferrari-coureur dat hij gedwongen was bocht 15 af te snijden om een ​​boomtak op de baan te vermijden – Max Verstappen werd gedwongen hetzelfde te doen als te zien is op de tv-wereldfeed.

“Ja, dat was niet geweldig,” zei Leclerc. “Ik heb geen idee wat dat was. Ik zag de gladde baan in bocht 15 en toen werd ik behoorlijk verrast met dit ding daar, dus ik moest naar buiten, en toen vertraagde ik om geen tijd te winnen, en helaas begon het daar van ons weg te glippen, omdat we werden ingehaald door Lewis en toen was het wat moeilijker in vuile lucht dus een beetje jammer, maar dit is toch niet de oorzaak van onze P4 vandaag, we zouden iets later zijn ingehaald. ”

Ferrari ging de race in in de wetenschap dat het niet kon concurreren met Mercedes en Red Bull, maar Leclerc geeft toe dat hij verrast was door het tempo van AlphaTauri en Aston Martin.

“Ik heb echt genoten van het laatste deel, maar het eerste deel van de race was niet geweldig”, voegde Leclerc eraan toe. “Het was, laten we zeggen, zoals verwacht, het was geen enorme teleurstelling, het was te verwachten. We wisten dat Max, de Red Bulls en Mercedes op de lange runs behoorlijk wat meer snelheid hadden dan wij, dus ik probeerde niet te veel tegen ze te vechten. Ik probeerde me op mijn eigen race te concentreren.

“Maar ik denk dat de twee grote verrassingen van vandaag de twee Aston Martins zijn die vlogen, en we moeten het begrijpen, want ze hebben absoluut iets goed gedaan vandaag.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: