Leclerc past het rijden aan als de F1-beweging van Verstappen ongestraft blijft


De kampioenskandidaten liepen allebei van de baan in ronde 48 van de race van afgelopen zondag in Brazilië toen Hamilton probeerde Verstappen langs de buitenkant in te halen in bocht 4.

De stewards van de F1 merkten het incident op, maar besloten dat er geen onderzoek nodig was. Nadat dinsdag echter nieuwe beelden van de camera aan de voorzijde op de auto van Verstappen opdoken, diende Mercedes een verzoek tot beoordeling in.

Mercedes pleitte ervoor om de botsing donderdagmiddag voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar te heroverwegen tijdens een hoorzitting om te bepalen of het nieuwe bewijsmateriaal voldoet aan de criteria die nodig zijn om een ​​beoordeling te lanceren.

Het controversiële incident heeft de meningen verdeeld in de F1-paddock, en hoewel Leclerc niet te veel over de zaak zelf wilde zeggen, gaf hij toe dat hij zijn aanpak zou veranderen als de zet van Verstappen wordt toegestaan.

“Je moet je altijd aanpassen aan elke situatie, elke beslissing die de stewards nemen”, legde Leclerc uit.

“Zodra ik wist dat het geen penalty was voor Max in Oostenrijk, kwam ik naar Silverstone en veranderde mijn rijstijl.

“Dus ik denk dat dat voor elke coureur een beetje hetzelfde is, we zullen altijd proberen te racen op de limieten van wat we mogen doen. En dat zal ik ook doen als deze dingen zijn toegestaan.”

Op de vraag of hij een voorkeur heeft voor de manier waarop het resultaat gaat, antwoordde de Ferrari-coureur: “Eerlijk gezegd vind ik het niet erg. Maar wat mag, dan wil ik dat het als coureur gewoon duidelijk is. Dat is het enige dat voor mij telt.

“Als dit is toegestaan, wordt het inhalen aan de buitenkant erg moeilijk. Maar ja, wat de situatie ook is, de beslissing is, ik zal mijn rijstijl er gewoon op aanpassen. Dus ik vind het allebei goed.”

Leclerc kwam in botsing met Verstappen tijdens de strijd om de leiding tijdens de 2019 Oostenrijkse Grand Prix. Verstappen’s racewinnende pass op Leclerc zag het paar contact maken, maar de Red Bull-coureur behield uiteindelijk zijn overwinning na een lang onderzoek.

“In Oostenrijk was het weer een beetje een andere situatie en daarna konden we wat harder racen, wat volgens mij goed was voor de F1, voor de show”, zei Leclerc.

“Deze situatie was er weer een, dus ik laat het aan de stewards over om te kijken wat zij ervan vinden.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: