Leclerc geeft toe dat zijn fout “onaanvaardbaar” was


Charles Leclerc neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de ongedwongen fout die hem vandaag een bijna zekere overwinning op Paul Ricard kostte.

Zelfs het hardste hart zou zeker geraakt zijn door de kreet van angst van de jongeling in de ogenblikken na zijn ontmoeting met de bandenbarrière nadat hij in bocht 11, slechts 17 ronden in de race, van de baan was.

Toen het stof was neergedaald en door zijn team werd gevraagd of hij in orde was, zei de Monegask, duidelijk buiten adem, dat hij niet van het gas kon.

Een paar minuten stilte, behalve zijn moeizame ademhaling, werd gevolgd door een angstaanjagende schreeuw: “Neeee!” hij huilde.

Aanvankelijk dacht men dat hij doelde op hetzelfde probleem dat hem in de laatste ronden in Oostenrijk plaagde, maar eenmaal terug in de paddock gaf Leclerc toe een fout te hebben gemaakt.

“Natuurlijk is het buitengewoon frustrerend”, zei hij. “Ik heb het gevoel dat ik sinds het begin van het seizoen waarschijnlijk op het hoogste niveau van mijn carrière presteer. Maar het heeft geen zin om op een heel hoog niveau te presteren als ik die fouten maak.

“Ik denk dat er in totaal 32 punten zijn, 25 vandaag, ik denk dat het waarschijnlijk was dat we deze race zouden winnen omdat we snel waren, en zeven in Imola met mijn fout,” voegde hij eraan toe.

“Dus aan het einde van het jaar tellen we terug en als er 32 punten ontbreken, weet ik dat het van mij komt en heb ik het niet verdiend om het kampioenschap te winnen.”

“Voor de tweede seizoenshelft moet ik er bovenop komen als ik wereldkampioen wil worden”, gaf hij toe.

De DNF van vandaag laat hem 63 punten achter op Verstappen, bijna drie overwinningen waarbij zijn rivaal niet scoorde.

Toen hij onthulde dat hij probeerde terug te keren naar de race na zijn vrije tijd, zei hij: “Ik kon niet achteruit rijden, wat jammer was, want toen zag ik de auto en de auto was eigenlijk niet te beschadigd. We konden nog steeds rennen.

“Maar dit is een detail. Ten eerste hoef ik geen auto’s in de muur te zetten en dan zouden ze beter moeten werken.”

Gevraagd naar de verwijzing van zijn coureur naar het gaspedaal, legde teambaas Mattia Binotto vervolgens uit dat Leclerc verwees naar zijn poging om weer aan de race deel te nemen.

“Er was geen probleem met het gaspedaal zelf, het had niets met Oostenrijk te maken”, zei de Italiaan. “Wat er is gebeurd, is een echte fout van Charles, dingen die kunnen gebeuren, en ik denk dat ze niet opvallen hoe goed hij is als coureur en als een fantastische coureur. Maar het was een echte fout.”

“Wat je op de radio hoorde, ging over toen hij in de achteruitversnelling probeerde uit de barrières te komen. Er is een strategie, zonder op alle details in te gaan, dat betekende dat hij gas gaf, maar niet voldoende voelde koppel van de motor. Er was niets mis, gewoon de strategie daar.”

Bekijk onze zondaggalerij van Le Castellet hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: