https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Latifi geeft toe dat zijn passie voor F1 dit seizoen niet hoog was


Nov.9 – Nicholas Latifi geeft toe gemengde gevoelens te hebben over het naderende einde van zijn Formule 1-carrière.

De Canadees is zijn zetel kwijt na een derde jaar bij Williams en zegt dat hij “nog steeds aan het evalueren is” wat zijn volgende zet zal zijn.

“Indycar is een categorie waar ik aan denk”, vertelde de 27-jarige aan het Nederlandse tijdschrift Formule 1. “Het is een van de weinige klassen die ik graag bekijk als ik niet aan het racen ben, omdat het spannend en goed racen is.

Latifi geeft toe dat zijn passie voor F1 dit seizoen niet hoog was

Nicholas Latifi bestuurt de Williams Racing FW44 tijdens de training voor de Mexicaanse Grand Prix van 2022

“Ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat er gesprekken zijn met een aantal Indycar-teams.”

Latifi staat zelfs open voor het idee om nog meer van Indycar te genieten, vooral nadat hij de aftredende Sebastian Vettel heeft horen zeggen dat hij “de adrenaline zal missen” van wiel-aan-wiel gevechten zoals hij had met Kevin Magnussen in Mexico.

“Sportief gezien was het een uitdaging”, zegt hij. “Aan de andere kant rijd je in een achterhoede, maar het blijft een Formule 1-auto.

“Dit jaar hebben we helaas een stap terug gedaan, terwijl we hoopten om in de middenmoot mee te doen zoals Alfa Romeo, Haas en Aston Martin. Ze kunnen ook niet in elke race punten pakken, maar ze zijn elke race in een gevecht.

“Daar moest ik aan denken na de opmerkingen van Sebastian na zijn briljante gevecht met Kevin Magnussen in Austin. Hoe vaak heb ik dat soort gevoel gehad in mijn drie jaar in de Formule 1? Misschien drie.

“Helaas hebben we niet vaak gevochten. Je rijdt dan veel races tegen jezelf, of tegen rondetijden die je teamgenoot doet. Ik wou dat ik dat echte racen meer had kunnen ervaren.

“Want dat vind ik het leukste aan racen. Als je dat gevoel niet vaak genoeg ervaart, is het er al lang niet meer, dan moet je jezelf afvragen ‘heb ik de afgelopen drie jaar echt veel geracet?’

“Nee. Dus was de passie in die zin zo hoog als ik zou willen? Nee,” zei Latifi.

Die uitdagingen werden vervolgens verergerd door de huidige toxiciteit van sociale media, waarin Latifi na de finale van 2021 met de dood werd bedreigd en online ‘Goatifi’ werd genoemd. Sommige fans waren duidelijk een stuk negatiever – duidelijk geen fan van mij. Als dingen niet goed gaan, zijn er altijd mensen die erop springen om kritiek te leveren”, zei hij.

“Ik weet dat ik mijn eigen oprechte fanbase heb – mensen die een nauwkeuriger beeld van mij als persoon hebben. Aan de andere kant heb je de minder oprechte, wat ook geldt voor veel media – ook grote – die ervoor kiezen om hun bedrijf op deze manier.”

“Ik probeer me er geen zorgen over te maken en ben ook het hele jaar niet op sociale media geweest omdat er meer negatieve dan leuke dingen zijn.”


✅ Bekijk meer berichten met gerelateerde onderwerpen:Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: