Lando Norris gefocust op Fernando Alonso, zal George Russell doorzwaaien


Lando Norris is van plan het leven van George Russell op Silverstone vrij gemakkelijk te maken, zodat hij zich kan concentreren op de strijd met Fernando Alonso.

Een doorweekte Britse GP-kwalificatie leidde tot enkele verrassingen in de uiteindelijke volgorde, waaronder Russell die zal starten vanaf P8, twee posities achter Norris in de McLaren.

Het is de Alpine van Alonso die het paar scheidt, en Norris verwacht dat zijn strijd in de race met de Spanjaard zal zijn, niet met Russell, tegen wie hij niet veel tijd wil besteden aan zijn verdediging.

Vooruitkijkend naar zijn race in gesprek met Sky Sports F1, zei Norris: “We hebben het hele weekend op een goede plek gezeten, wat een beetje verrassend is, omdat ik denk dat we het enige team zijn dat niet echt upgrades en een veel mensen hebben grote dingen meegebracht. Dus om in die positie te zijn, is heel goed voor ons.

“Proberen vol te houden is de vraag voor morgen. Ik verwacht dat George vrij snel langs me komt.

“Maar onze race is met Fernando, Zhou [Guanyu], misschien niet zozeer de Williams. Tegen wie zal ik vechten? Ik denk dat het goed gaat komen met Fernando. Ik denk dat dat morgen waarschijnlijk mijn belangrijkste doel zal zijn Fernando.

“George, ik zal hem waarschijnlijk gewoon doorzwaaien, zijn leven een beetje gemakkelijker maken, maar de rest zal een goed gevecht zijn.”

Desalniettemin was Norris zeer tevreden met P6 op de grid en had hij een van de Mercedesook al slopen er enkele fouten in zijn laatste run binnen.

“Zeer tevreden, om ook een Mercedes voor te zijn, een auto die een stuk sneller is dan wij, en om niet ver van Hamilton af te zitten”, zei Norris.

“Ik denk dat hij verbeterde in de laatste ronde en ik heb een paar fouten gemaakt, dus niet de beste baan van mij, maar goed genoeg en ik ben erg blij met die prestatie.”

Nu de regen opklaarde in de slotfase van de kwalificatie, zei Norris dat het belangrijk was om de levensduur van de banden voor die cruciale tijd te behouden.

Hij prees ook zijn McLaren-team voor het doorgeven van de juiste informatie wanneer hij die nodig had.

Op de vraag welke delen van de baan in die omstandigheden bijzonder lastig waren, antwoordde Norris: “Er zijn gewoon een paar bochten waar het is alsof je niet de juiste hoek hebt met de juiste toeren en snelheid en alles, je aquaplaneert, je raakt de pedalen een beetje verkeerd is een goede drie vier tienden meteen weg, wat ik deed in mijn laatste ronde.

“Zo zwaar, vooral omdat de omstandigheden steeds beter worden, gedurende de hele kwalificatie moet je de banden in het begin een beetje sparen om aan het einde te kunnen pushen, wat nooit gemakkelijk is om altijd een beetje bewaar alles voor die laatste paar ronden, maar ik heb goed werk geleverd en ik vond dat het team goed werk heeft geleverd door mij de juiste informatie te geven. ”

Het was een veel somberdere sessie voor Daniel Ricciardo in de andere McLaren die vanaf P14 zal starten.

De Aussie heeft Norris het grootste deel van het weekend comfortabel achter zich gelaten en zei dat toen de regen in de laatste fasen van Q2 zwaarder werd, dit betekende dat zijn kans om door te gaan naar Q3 verkeken was.

“Ik wil geen 14e worden, dus ik denk dat het een van die momenten was waar je het in de eerste twee ronden nodig had”, zei hij.

“Ik denk niet dat het in de eerste ronde nog een stuk natter was, maar dan denk ik dat de tweede ronde die was, want toen regende het veel. Nou, het is moeilijk om opspattend water of regen te zien, maar de baan werd een stuk natter, dus het regende zeker in de tweede sector, dus die droge lijn verdween.

“En de ronde waarvan we zeggen dat die bedoeld was, ik herinner me dat ik wijd of uit ging en laten we zeggen dat ik de ronde verloor, dus ja, dat was de ronde die het uiteindelijk moest zijn. Daar is duidelijk gefrustreerd over. Maar het is allemaal goed. Morgen halen we het op.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: