Lance Stroll heeft ‘gebrek aan vertrouwen’ in Aston Martin AMR22-auto


Lance Stroll heeft toegegeven dat hij nog steeds een gebrek aan vertrouwen heeft in de Aston Martin AMR22 en hoopt dat hij snel meer vertrouwd raakt met de auto.

Rondslenteren staat momenteel op de 18e plaats in het rijderskampioenschap en heeft dit seizoen tot dusver slechts drie punten behaald. Aanvankelijk konden zijn zinloze optredens worden toegeschreven aan een haperende auto, maar sinds het upgradepakket voor Spanje binnenkwam, kan dat niet meer als excuus worden gebruikt.

Zijn Aston Martin teamgenoot Sebastian Vettel heeft laten zien hoeveel verbetering de opgewaardeerde auto is ten opzichte van zijn voorganger en is erin geslaagd om twee van de laatste drie gelegenheden binnen de punten te eindigen, waaronder een P6 in Bakoe.

Stroll zegt echter dat hij nog steeds aan het leren is en zei dat hij nog steeds “niet echt zoveel vertrouwen in de auto heeft.”

“We leren altijd, maar ik denk dat ik aan mijn kant wil komen met een betere, comfortabelere plek met de auto”, zei hij, zoals gerapporteerd door Motorsport.com.

“Ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet zo zeker ben van de auto en ik voel me erg precies en voorspelbaar in de auto.

“Ik denk dat ik nog steeds moet blijven werken om terug te komen op de plek waar ik voelde alsof ik vorig jaar was, of het jaar ervoor, waar het gewoon voorspelbaarder en comfortabeler was.

“En op dit moment is het nog steeds een beetje moeilijk voor mij. En ja, ik moet blijven samenwerken met mijn technici om dat op te lossen.”

Stroll was er echter niet zeker van dat zijn ongemakkelijkheid een probleem was met de afstelling van de auto, maar geloofde in plaats daarvan dat het gewoon de aard van de AMR22 was.

“Ik denk dat het de autokarakteristiek is, ze zijn erg stijf, en misschien de set-up. Ik rijd niet in de auto van iemand anders, dus ik weet het niet.

“Maar we moeten gewoon blijven werken en begrijpen, want het is dit jaar zeker meer uitdagend dan de afgelopen jaren om gewoon in een gelukkige plek en ritme te komen, en al dat soort dingen.”

Aston Martin heeft bevestigd dat er een aanzienlijk upgradepakket op de auto zal worden geïnstalleerd voor de Britse Grand Prix van dit weekend en teambaas Mike Krack zei dat hun doel is om vooraan in het middenveld te komen.

“We brengen de hele tijd stappen, maar grote zijn een beetje anders [managed]’, zei Krack, volgens The Race. “Voor Silverstone zullen we nog een substantiële update hebben. Maar ik denk dat de meeste teams dat wel zullen hebben.

“Het is dus ook een kwestie van wie hoeveel meebrengt en hoe effectief het zal zijn. Maar we hebben er alle vertrouwen in, we hebben een goede stap gezet.

“En de volgende stap zal ook goed zijn. Het doel moet dus zijn om echt voor dit middenveld te komen, zodat je vanuit de punten kunt beginnen [positions].”

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: