MotoGP

“Kracht, gewicht van fietsen de problemen”


In 2021 verloor Dean Berta Vinales zijn leven in WorldSSP300 in Jerez, Jason Dupasquier in Moto3 in Mugello en Hugo Millan in de European Talent Cup in Aragon.

Dorna en de FIM hebben al gereageerd door de toekomstige leeftijdsgrenzen voor dergelijke klassen te verhogen en de ontwikkeling van een automatisch waarschuwingssysteem voor gevallen rijders aan te kondigen.

Maar voor MotoGP’s Maverick Vinales, neef van Dean Berta Vinales, moet de slechte vermogen-gewichtsverhouding van de machines worden aangepakt.

“Ik had altijd dezelfde mening over Supersport 300. Ik zei het eerder wat er met Dean gebeurde, voor veel dingen, dat dit soort categorieën met fietsen van [140kg] dat kan [only] ga met maximaal 140 km/u op de rechte stukken – dit is nutteloos voor een rijder. Je leert niets… En als je een fiets hebt die 2k sneller is, kun je de race winnen.

“Ik herinner me dat ik als kind een 125GP moest rijden [two-stroke] Dat [if] je was niet getalenteerd, het was onmogelijk om te winnen of om de goeden te volgen. Ik herinner me dat ik hier aankwam in het Wereldkampioenschap en de eerste keer dat ik iemand probeerde te volgen, kreeg ik een hoge kant. Dus ik heb een les geleerd. Je moest werken, je moest dingen doen.

“Maar op dit moment, ook in Moto3, zie je de rijders allemaal gaan [stay] samen. In het verleden was het niet zo en het talent was meer [important] dan wanneer de fiets wat sneller of langzamer is.

‘Het gaat niet om de leeftijd, het gaat niet om de renners, het gaat om de fietsen’

“Voor mij, met de Supersport 300, is het probleem dat de fietsen… [140] kilo’s, geen snelheid, dus ze gaan samen 30. En natuurlijk is het onmogelijk om te ontsnappen als iemand vooraan crasht.

“Voor mij gaat het niet om de leeftijd, het gaat niet om de renners, het gaat om de fietsen. Ze hebben geen macht [but] gewicht als een MotoGP. Remmen zijn kut. Achterbruggen zijn van de straat, dus het probleem is de categorie.

“Het zijn niet de renners, het zijn niet de jongeren [age], omdat ik op 13-jarige leeftijd in een 125GP reed en er gebeurde niets omdat we geen 20 in één pakket waren. We waren slechts 3-4, niet meer, omdat het moeilijk was? [to ride the bikes].

“Ik heb een 300 geprobeerd. En voor mij is het een heel gemakkelijke fiets, geen vermogen. Je kunt met z’n allen gaan. Er kan een rijder zijn die 2 seconden langzamer is, maar als ze volgen, kunnen ze met de eerste meegaan.

“Dus er zit eigenlijk te veel gewicht op deze fietsen, geen kracht, dus ze gaan allemaal samen. Dat is volgens mij het grootste probleem.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: