Kevin Magnussen “kan niet geloven” dat zijn terugkeer in de Formule 1 begon met P5 in de GP van Bahrein


Het droomweekend van Kevin Magnussen in Bahrein werd “beter en beter”, kwalificeerde P7 en passeerde vervolgens de finishlijn P5 in de race.

Haas Zo’n race hebben ze in jaren niet meer gehad – dit was hun vijfde plaats in de top vijf – en het was een waar feelgoodverhaal na een onsuccesvol seizoen in 2021.

De Deense coureur werd anderhalve week geleden binnengehaald en had maar heel weinig tijd om de auto te leren voor de eerste race van 2022.

Hij genoot in de beginfase van een gevecht met de Mercedes van Lewis Hamilton.

Magnussen zei tegen Sky F1: “Ik kon in de eerste ronde aan de buitenkant van hem (Hamilton) komen. Ik was gefocust op de leiding van die mid-pack crew en ik denk dat ik na de eerste ronde aan de leiding kwam.

“Ik denk dat ik een paar mensen achter me had die iets sneller waren, denk ik [George] Russell en een Red Bull. Daarna een paar fouten met een lock-up waarbij ik een positie verloor en toen ik aan de leiding van het middenveld stond, kwam ik gewoon in het ritme en hield ik dat vast.”

Met het drama dat zich afspeelde in de Red Bull-garage, waarbij geen van hun auto’s eindigde, betekende dit dat Magnussen een zeer gezonde start van het seizoen had door als vijfde te eindigen.

“Het is gek geweest. Ik heb het gevoel dat ik de hele week hetzelfde blijf zeggen, want het wordt steeds beter en elke keer dat het gebeurt, kan ik het nog steeds niet geloven’, zei hij, terugkijkend op de afgelopen twee weken.

“En dan weer in de F1-auto stappen, de garage uitrijden, met dat resultaat kwalificeren en dan in de race de spijker op de kop slaan.

“De ploeg verdient het zo. Ze hebben de afgelopen jaren zo hard gewerkt en vorig jaar hebben ze veel gedreigd omdat ze zich op dit jaar concentreerden en vandaag een goed resultaat behaalden. ”

Magnussens teamgenoot, Mick Schumachereindigde net buiten de punten op P11, nog steeds een enorme verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Dit is Magnussens tweede comeback in de F1-paddock, na zijn laatste exit in 2020, en volgens de Deen voelt het beter dan ooit.

“Ik ben een gepassioneerd coureur en F1 is de beste autosport ter wereld – de beste ingenieurs, coureurs, teams en de beste auto’s. Iedereen wil er zijn, dus als je de kans krijgt, moet je die grijpen’, zei hij.

“Ik kwam in 2014 in de F1 en viel toen uit. Kwam terug in 2016, dacht dat dat onwerkelijk was, en vertrok in 2020 weer met de gedachte dat dat het zou zijn. En nu ben ik hier weer en eindig ik in de top vijf – het is surrealistisch.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: