Jorge Navarro herinnert zich de rode vlag-horror toen hij gewond lag in de Moto2-race: “Alle ingrediënten voor een tragedie” | MotoGP


Pons-renner Navarro viel en werd geraakt door Simone Corsi, waarbij hij een gebroken dijbeen en inwendige bloedingen opliep, maar de race kreeg controversieel geen rode vlag omdat hij geblesseerd lag.

MotoGP-rijders, waaronder Marc Marquez, hebben antwoorden geëist en nu heeft Navarro, die na een operatie in een Australisch ziekenhuis verblijft, zijn verschrikkelijke beproeving onthuld.

“Het was alsof er een trein over me heen reed”, vertelde hij aan AS. “Ik voelde niet waar het me raakte. Ik voelde gewoon dat mijn been naar Sydney ging, zoals ik gekscherend zeg.

“Het was een super rare val en, toen ik nog niet helemaal gevallen was, merkte ik dat er iets boven mij gebeurde en dat ik mijn been niet kon voelen. Het was een beetje los. Toen ik het zag, keek een deel van het been de ene kant op en de andere naar de andere en ik begreep dat het iets ernstigs was.

“Ik heb meteen met mijn handen de marshalls gesignaleerd om me te komen assisteren en de race te stoppen.

“Ik was erg gebroken en ik kon niet eens ademen en ik werd erg nerveus. Het been was in stukken en Corsi kwam me helpen en zette mijn helm af, want ik kon niet eens ademen.

“Terwijl hij dat deed, viel het bloed van zijn geïrriteerde vinger op mijn been en toen ik het bloed op mijn been zag, zakte ik in elkaar, omdat ik dacht dat het van mij was.

“Met veel bloed bovenop was ik erg bang. Ik herinnerde me dat Tito Rabat op Silverstone, toen hij viel, werd overreden.

“[I was] een meter van de baan en de motoren kwamen zo dichtbij en super snel voorbij. Ik stierf van de pijn. Eerlijk gezegd, het slechtste moment van mijn leven.”

Navarro zei over de onverklaarbare beslissing om de race geen rode vlag te geven: “Ik kan het niet uitleggen en niemand heeft me enige uitleg gegeven. Ik snap het niet. Ik weet niet wat er nog meer moet gebeuren voordat ze een rode vlag opsteken in een situatie als deze.

“De fietsen passeerden anderhalve meter van mij. Ja, het is waar dat het geen frequent valpunt is, maar twee ronden voordat ik was gevallen. Daarboven kwam er een beetje zijwind uit die bocht.

“Alle ingrediënten waren gegeven om een ​​tragedie te laten plaatsvinden. Gelukkig was ik die dag niet aan de beurt, maar dit kan niet worden herhaald en we moeten actie ondernemen. Je kunt het niet zomaar laten gaan en ik weet niet wiens beslissing het was om een ​​rode vlag niet uit te schakelen.

“Ik ben een geluksvogel en ik kon zonder problemen vertrekken, behalve een paar maanden vrij. Er had nog een dode kunnen vallen.

“Voor mij is het ergste voorbij. Ik bevond me in de stront, liggend aan de kant van de baan, niet in staat om me te bewegen, en alleen met een marshall die me beschermde.

“Toen ik in het ziekenhuis aankwam, ging alles bergafwaarts.

“Het meest gecompliceerde is nu om naar huis te gaan, vanwege de trombusproblemen, en te beginnen met revalideren, want op dit moment weegt mijn been me ongeveer drie ton.”

Navarro legde uit over de operatie aan zijn been: “Volgens wat de dokters me vertelden, ging alles goed. Toen ik in het ziekenhuis aankwam, was het dijbeen gebroken en erg verplaatst.

“Bovendien had de dijbeenslagader, een van de grootste in het lichaam, veel bloed verloren.

“Gelukkig konden ze een superlange naald plaatsen die van de heup naar de knie ging en het bot zit al op de plek waar het raakt. Nu is het tijd om de spieren beetje bij beetje te herstellen.

Maar dit is het minste en ik heb de motivatie en het verlangen om terug te keren naar de motorfiets, die intact is.”

Navarro zal zijn thuisrace, de Valencia Moto2, missen voordat hij volgend seizoen naar World Supersport gaat. Zijn passie voor racen blijft.

“Omdat ik denk dat ik nog veel te geven heb en die woede mij de kracht zal geven om te bereiken wat ik denk dat ik bereid ben te bereiken.

“Het is een zwaar jaar geweest, waarin ik mezelf vanaf het eerste moment pijn deed en ik me niet goed voelde met de motor. Het is waar dat er op technisch niveau geen goede communicatie met het team is geweest en de resultaten hebben niet aan mijn kwaliteit of mijn verwachtingen voldaan, maar dat betekent niet dat ik uit elkaar ga vallen.

“Ik zal blijven vechten en ik weet dat mijn niveau hoger is dan getoond. Ik wil gewoon op de juiste plek zijn om te kunnen schitteren en ik denk dat ik volgend jaar die kans zal krijgen en mijn 100 procent zal geven.”

Sergio Garcia zal Navarro vervangen in de 2023 Moto2-rijders line-up naast Aron Canet.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: