John Hopkins: ‘Verwoestend, Cameron Beaubier had op het podium moeten staan’ | MotoGP


Na een beste vijfde plaats tijdens zijn rookie Moto2-seizoen, pakte de Amerikaan een poleposition voor zijn thuisfans in COTA, en de volgende keer startte de Amerikaan op de tweede plaats in Portimao.

Maar beide races eindigden in teleurstelling met de vijfvoudig Amerikaanse Superbike-kampioen die in de laatste ronde in Texas van de vierde plaats viel en zich vervolgens bij de meeste raceleiders voegde bij het crashen (van de tweede plaats) vanwege een plotselinge regenbui in Portugal.

Na nog een DNF in Jerez kaatste Beaubier terug met een carrière-beste vierde in Le Mans, van slechts 17e op de grid.

Snel vooruit naar Assen en Beaubier herstelde zich van achter naar voren en klom tien plaatsen in de eerste ronden voordat hij een hoogtepunt van de vierde plaats bereikte, in het midden van de kopgroep, met nog maar zes ronden te gaan.

“Stu [Shenton, crew chief] iets gevonden dat ons echt heeft geholpen en ik voelde me geweldig tijdens de warming-up”, zei de 29-jarige. “Eerlijk gezegd was het een leuke race om door het peloton te komen en jongens uit te pikken en de voorste groep achterna te zitten.

“Toen ik ze eenmaal ving, kon ik een beetje ademhalen, maar zodra ik ademhaalde, werd ik door een paar jongens teruggestuurd!”

Podiumglorie leek goed binnen bereik van Beaubier, maar een poging om titelaanvoerder Celestino Vietti af te weren eindigde in een ramp.

“Ik voelde me redelijk goed, maar ik kwam een ​​beetje heet in de laatste chicane en knipte Ogura een klein beetje af en dat creëerde net genoeg ruimte voor Vietti om te proberen me in bocht 1 te krijgen”, legde Beaubier uit.

“Ik zag zijn voorwiel en probeerde mijn positie vast te houden, maar ik verloor gewoon de voorkant, wat jammer was met nog maar vier ronden te gaan, want toen ik eenmaal de kopgroep had gepakt, probeerde ik echt mijn tijd af te wachten voor de laatste vijf ronden om te zien wat ik kon doen om voor een podium te strijden, want ik voelde me echt goed.

“Het is wat het is. Ik neem de positieve dingen uit die ene omdat ik heel goed reed en me geweldig voelde op de fiets. ”

Beaubier: ‘We hebben laten zien dat we net zo snel kunnen zijn als de toppers’

Beaubier’s vijfde non-score van het seizoen heeft hem slechts 15e opgeleverd in het wereldkampioenschap, ondanks dat hij op zijn dag heeft laten zien dat hij de snelheid heeft om met de allerbesten in de Moto2 te strijden.

“Dit jaar, als alles werkt; de motor werkt, ik werk, ik heb het gevoel dat we competitief kunnen zijn met de snelste jongens in de klasse,” zei Beaubier.

“Ik heb absoluut het gevoel dat ik een handvol fouten heb gemaakt terwijl we goede resultaten hadden kunnen behalen en niet echt het geluk aan onze kant hadden gehad, zoals met Portugal en zelfs COTA.

“Het was een beetje een frustrerende start van het seizoen, ik had wat meer resultaat van mezelf verwacht, maar we hebben zeker de snelheid laten zien, we hebben laten zien dat we net zo snel kunnen zijn als de topmannen als alles in orde is. klikken.

“Ik ben nu zeker klaar voor de zomervakantie. Ik ben pas een week van de afgelopen vijf maanden thuis en ik ben klaar om de batterijen op te laden.”

John Hopkins: ‘Volkomen teleurstellend en verwoestend’

Terwijl Beaubier een dapper gezicht zette bij de uitgang van Assen, beschreef American Racing Team-directeur en viervoudig MotoGP-podiumplaatser John Hopkins het Nederlandse weekend als “volkomen teleurstellend en verwoestend, gewoon omdat ik echt vind dat Cam 100% op het podium had moeten staan. .

“Het waren niet de beste weekenden, maar hij draait het altijd om voor de race. Hij had een geweldige race, hield zijn hoofd naar beneden en reed zoals we hem altijd hebben gekend om te rijden.

“We zagen de Cameron van eind vorig seizoen/begin van dit seizoen weer en hij was vast van plan om op het podium te eindigen, om deze seizoenshelft met een hoogtepunt af te sluiten.

“Helaas, de fout, het was niemands schuld, het was gewoon een racefout, maar het was gewoon volkomen teleurstellend omdat hij het tempo had om op het podium te staan ​​of zelfs beter.”

Beaubier’s rookie teamgenoot Sean Dylan Kelly kon zijn drie WK-punten niet uitbreiden in Portimao, op weg naar de zomervakantie met een 19e plaats in Assen.

“Met Sean boeken we nog steeds aanzienlijke gestage vooruitgang,” zei Hopkins.

“Het kostte hem iets meer tijd dan we hadden verwacht om op dit punt te komen, maar hij ligt op het goede spoor [now] en ik denk dat hij mentaal en fysiek in een goede positie is. Hij doet het werk en gaat ermee door en, belangrijker nog, hij heeft er vertrouwen in dat hij het nu kan doen, wat goed is.

“Het zal leuk zijn voor de jongens om nu een beetje uit te rusten en opgeladen terug te komen en wat meer verbeteringen te krijgen in de tweede helft van het seizoen.”

American Racing zal een derde Kalex-machine runnen voor Rory Skinner bij de komende Silverstone en Red Bull Ring rondes.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: