Jenson Button bevestigt dat hij op zoek is naar een nieuwe inzending op Le Mans


2009 Formule 1-wereldkampioen Jenson Button is van plan in de toekomst nog een crack te hebben op Le Mans.

Na-Formule 1Button heeft zijn hand uitgeprobeerd in verschillende andere categorieën, waaronder Super GT, het World Endurance Championship, DTM, British GT en Extreme E.

Hij had ook een crack op Le Mans met SMP Racing in 2018, wat niet leidde tot verdere optredens in het evenement.

Button zou uitleggen dat externe verplichtingen betekenden dat hij niet de nodige moeite kon doen om een ​​rit met een fabrikant in Le Mans veilig te stellen, maar terugkeren naar het evenement staat zeker op zijn agenda.

In een interview met RACERButton zei: “Racen op Le Mans… Ik heb het gevoel dat ik daar een beetje heb gemist.

“Ik heb daar ooit met SMP geracet, wat een geweldige ervaring was en om eerlijk te zijn, de auto was leuk om te rijden.

“Je gaat een fabrikant als Toyota nooit verslaan, maar wel een goede ervaring.

“Ik deed dat eigenlijk zodat ik in de toekomst ervaring zou hebben als ik met een fabrikant werkte om op Le Mans te racen, maar niets werkte echt en ik, om eerlijk te zijn, deed niet erg mijn best om een ​​rit te krijgen omdat Ik had het zo druk met andere dingen.

“Maar ik zou Le Mans graag nog een keer willen doen. Om gewoon deel uit te maken van de race, of het nu in GT’s is – GT3-auto’s zullen er over een jaar zijn – dus er zijn veel mogelijkheden in Le Mans in de toekomst.

‘Dat is waarschijnlijk het enige wat ik zal doen. En misschien wat GT3-races, en ik zal het proberen, want ik heb een team [called Rocket RJN in British GT].”

Er is ook bevestigd dat Button zal deelnemen in de elektrische categorie ‘Group E’ van Nitro Rallycross, die begint met de NRX van Engeland op 18-19 juni.

Dit markeert een uitbreiding van Button’s betrokkenheid bij elektrische autosport, waarbij de Brit al de ‘JBXE’-outfit in Extreme E bezit.

In Nitro Rallycross zal Button strijden voor het Xite Energy Racing Team.

“Dit ziet er erg leuk uit en werken met Oli en zijn team bij XITE Racing, het is gewoon een heel leuke familiale sfeer”, zei Button.

“En dat is wat ik wil. Dat is wat ik zo leuk vind aan racen. Maar als we bij een race aankomen, zullen we natuurlijk serieus zijn en willen we winnen. Maar voor mij gaat het om de sfeer, dat was het belangrijkste, plezier maken.”

Button blijft betrokken bij de Formule 1 als senior adviseur van het Williams-team, en werkt ook samen met Sky F1 als expert.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: