Japanse MotoGP: Marc Marquez: Wat pijn maar motor werkt goed, advies Nagashima | MotoGP


De Repsol Honda-rijder, die moest stoppen nadat hij betrokken was bij beide incidenten in de openingsronde in Aragon, eindigde de verlengde sessie van 75 minuten op slechts 0,147 seconden van de snelste man Jack Miller (Ducati).

“De training is goed geweest, want vooral op dit circuit lijkt het erop dat de motor het goed doet”, bevestigde Marquez. “Onze zwakke punten raken ons minder [here]of ik voel ze vandaag minder en vanaf het begin voelde ik me goed met de fiets.

“We activeren de holeshot hier 5 keer, dus het is veel! We zetten steeds meer koppel en remmen later en later. Om die reden waren we al vanaf de eerste run al heel dicht bij de beste ronde van de race in 2019.

“Het doel was om in de top tien te eindigen, want morgen lijkt het te gaan regenen. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoe ik met de banden en de afstelling van de motor kan werken.

“Vandaag heb ik alleen het aluminium gebruikt [swingarm]. Als het morgen regent, moeten we met het team beslissen of we aluminium of carbon gebruiken. Het gaat meer om de hoeveelheid omdat we meer koolstof hebben. In geval van een crash hebben we meer reserveonderdelen.

“Maar we weten het nog niet precies. Vandaag zijn we meteen met het aluminium gegaan en we weten niet welke beter is. We moeten analyseren welke we moeten houden.”

Maar hoewel de technische kant van de dag van Marquez goed verliep, ondersteund door teamgenoot Pol Espargaro als zevende, had de #93 wel wat fysieke problemen.

“Ik voel wat pijn en een gebrek aan kracht”, zei Marquez, die tijdens de sessie zijn rechterschouder aanraakte. “Zoals ik me voelde in Misano en Aragon, maar hier zijn er lange, lange remgebieden. Dus ik heb er wat meer moeite mee.

“Ik begon met een volledige aanval, niet als een gek, ik dacht alleen niet aan mijn fysieke conditie. Ik gaf alles wat ik had [and] Ik voel het. Omdat ik in het laatste deel van de oefening wat pijn begon te voelen op bepaalde punten.

“Het probleem is dat wanneer de spieren kracht verliezen, je op een vreemde manier begint te stressen, je vreemde posities begint te maken in de schouder, het bot. Je duwt meer de gewrichten.

“Maar voordat we hier kwamen, hadden we ons al voorgesteld dat het een heel moeilijk circuit zou worden [physically].

“Vandaag begreep ik dat het heel moeilijk zal zijn om een ​​volledige aanvalsafstand te rijden en consistent te zijn. Misschien moet ik voor de raceafstand het tempo een beetje verlagen om op een goede manier te finishen.”

De rondetijd van Honda hangt sterk af van de achtergrip

Ondertussen schreef Marquez de sterke start van de RCV aan het weekend toe aan de grip.

“Het is zoals altijd. In de Misano-test, in Mandalika, in Sepang, volledig rubber op de baan, goede grip, je kunt bankieren, dan komt de rondetijd eraan. Vandaag was de training 1 uur en 15, wat een half uur betekent meer rubber op de baan. Uiteindelijk was de grip zo hoog. Zodra we veel grip hebben, komt de rondetijd eraan.

“Vooral Pol worstelt veel met een gebrek aan grip. Zoals Aragon. Als de baan spint, heeft hij nog meer moeite. Maar het antwoord is dit. Het probleem is dat met deze fiets de rondetijd erg afhankelijk is van de achterste grip.Je kunt niets doen met de voorkant.Je hebt niet de feedback, de informatie om te duwen met de voorband.

“Het hangt alles af van de grip op de achterkant. Vooral op deze baan gebruiken we de bocht niet. Het is een stop-and-go-baan. Je hebt de snelheid niet in het midden van de bocht, en dat is ons zwakke punt dit jaar. “

Het advies van Marquez aan Nagashima

HRC-testrijder Tetsuta Nagashima, die dit weekend zijn MotoGP-debuut maakte, onthulde dat hij wat advies had gekregen van Marquez na een val op weg naar de 22e (+1.3s) in de vrijdagtraining.

“Eerlijk gezegd was ik een beetje nerveus, want het is altijd mijn droom geweest om in de MotoGP te rijden en vandaag heb ik die verwezenlijkt”, zei Nagashima, winnaar van de 2020 Qatar Moto2 Grand Prix. “Op deze manier reed ik niet precies zoals ik wilde, maar Marquez gaf me wat advies dat ik morgen zal proberen te gebruiken.”

Dus wat was dat advies geweest?

“Gewoon genieten”, zei Marquez. “Wat ik gisteren voelde, was dat er te veel druk was.” [on him]. Hij is een rijder die nog nooit met een MotoGP-motor heeft geracet. Je kunt dus niet in de top tien eindigen. En zelfs punten scoren zal moeilijk zijn.

“Dus hij moet genieten van het weekend en dan zullen we zien, maar nul druk op hem. Van mijn kant, en van Honda’s kant, geloof ik dat hij er gewoon van moet genieten en de dingen moet proberen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: