Jack Miller: ‘Voorwiel tot aan de wervelkolom’ beëindigt thuisrace, Alex Marquez bestraft | MotoGP


Maar zijn race eindigde op brute wijze toen de fabrieks-Ducati-rijder werd getorpedeerd in bocht 4, een dag eerder ter ere van hem genoemd, door een eigenzinnige Alex Marquez, in ronde 9 van 27.

“Niet de dag die ik had gepland, dat is zeker,” zei Miller, wiens kleine hoop op titel ook in het grind was achtergelaten. “Maar het is wat het is, dat zijn de kaarten die we kregen.

“Ik voelde me mega, kreeg een goede start en werkte me erdoorheen. Ik gooide het een paar keer naar de binnenkant van Pecco, maar begreep dat hij het voortouw wilde nemen. Ik zei: ‘Oké, de vierde is goed genoeg, verwissel gewoon de kaart’ en ik was blij om daar stand te houden en de race naar mij toe te laten komen.

“Toen kwam Bezzecchi onder me vandaan. Ik dacht ‘oké, ik moet hem terughalen’ en ik mikte weer een beetje op bocht 10. Maar zover kwam ik niet.

“Ik kwam bij T4, Miller Corner. Ik stond in het midden van de hoek, stond op het punt om de remmen los te laten en gas te geven en kreeg een voorwiel tot in het midden van mijn ruggengraat.

“Daar kon ik eigenlijk niet veel aan doen.

“Het ene moment kijk ik naar de achterkant van Bezzecchi’s fiets en het volgende moment zag ik sterren.

“Ik raakte behoorlijk buiten adem, voel me goed, alleen een beetje gekneusd en zo.”

Het feit dat het bij Miller Corner gebeurde, voegde toe aan “de ironie van dit alles. Maar het is wat het is. We komen volgend jaar nog sterker terug.”

Alex Marquez: ‘Sorry voor Jack, die fout was een beetje te veel’

Marquez verloor de controle over zijn LCR Honda tijdens het remmen en kon de Australiër niet ontwijken. De Spanjaard, die later een lange rondetijdstraf kreeg voor de Maleisische MotoGP van komend weekend, was er snel bij om zijn excuses aan te bieden.

“Het spijt me voor Jack bij zijn thuis GP. Ik begrijp waarom hij boos is en daar heeft hij alle reden voor”, aldus Marquez. “Ik heb gewoon een fout gemaakt. Ik was heel voorzichtig in die bocht omdat ik weet dat het gemakkelijk is om een ​​fout te maken en die ronde begon ik een beetje aan te vallen omdat iedereen me op dat moment passeerde.

“Ik ging wat meer naar binnen, had wat vergrendeling en ving wat snelheid. Sorry voor hem en zijn team. We verliezen vandaag een goede kans om een ​​goede race en een goed resultaat te rijden, maar het leven is zo, het is racen. Iedereen kan een fout maken, maar die fout was een beetje te veel.”

Marquez rende rechtstreeks naar Miller, een voormalige Moto3-titelrivaal, om zijn toestand te controleren voordat hij een bezoek bracht aan de Ducati-pitbox.

‘Het is normaal, hij was boos! Toen ik later naar de box ging, zag ik Tardozzi en ze allemaal en ze zeiden ‘geen zorgen, het kan gebeuren’. Alleen dit. Hij deed het in het verleden ook, dus het kan iedereen overkomen. Maar het is geen excuus, ik heb vandaag een grote fout gemaakt.”

Miller: ‘Mensen reisden heinde en verre, je voelt dat je ze teleurstelde’

Toen hij wegliep van het ongeval, was Millers eerste aanloophaven naar zijn familie en vrienden die zich langs de baan verzamelden.

“Toen ik weer op adem was, liep ik naar de oudjes en gaf ze een knuffel en zei sorry,” zei Miller.

“Veel mensen hebben gereisd – niet alleen mijn familie, maar veel families helemaal rond dit gewricht – hebben heinde en verre gereisd om een ​​Aussie goed te zien doen. En je hebt het gevoel dat je ze in de steek laat.

“Dus het is verwoestend, maar het hoort erbij. Dat hoort bij het motorracen.”

Toen de adrenaline eenmaal was gezakt, zei de 27-jarige dat hij geen wrok koesterde jegens Marquez.

‘Wat is er om harde gevoelens over te hebben? Aan het eind van de dag proberen we allemaal ons best te doen. Ik begrijp dat hij zich misschien een beetje heeft laten meeslepen om voorbij Marini te komen, maar je weet dat we allemaal fouten hebben gemaakt.

“Ik denk dat hij er net zo kapot van is als ik om de race niet af te maken, maar begrijp me niet verkeerd, het is mijn eerste thuis Grand Prix na drie jaar en zeker niet zoals ik hem wilde afmaken.”

Maar het deed niets af aan de steun die Miller dit weekend heeft gekregen: “Het was fantastisch. Het is geweldig om motorrijden in zo’n goede gezondheid hier terug te zien. Ik hou van deze sport en het is geweldig om te zien dat iedereen er net zoveel van geniet als ik.”

Miller zet koers naar derde in wereldkampioenschap

Nu zijn titelkansen officieel voorbij zijn, gaat Miller de laatste twee rondes van het seizoen in met 12 punten achterstand op Enea Bastianini en 27 van de derde plaats in het klassement Aleix Espargaro.

“Het had veel beter kunnen zijn dan het was” [in terms of the points] met Fabio die crashte en Aleix het moeilijk had’, zei Miller. “Maar Aleix en Bastianini pakten vandaag niet al te veel punten.

“Dus mijn belangrijkste doel is om te proberen die jongens te verslaan of mijn best te doen om zo dicht mogelijk bij hen te komen. Uiteindelijk is dat alles wat we kunnen doen.

“Ik ben blij voor het team. Ze leiden nu het Wereldkampioenschap [with Bagnaia] nadat ze 91 punten lager waren. Ik heb het gevoel dat het kampioenschap van de teams snel zal worden afgerond. Het is dus toch een goed jaar geweest.”

De vrije training voor de Grand Prix van Maleisië op Sepang begint vrijdag.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: