https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Jack Miller over het verlaten van Ducati voor MotoGP-rivalen KTM: “Ik ben hier een buitenstaander – het rechtvaardigen beu” | MotoGP


De Australische rijder zal het Ducati Lenovo Team ruilen voor KTM’s fabrieksteam in de 2023 MotoGP-rijdersopstelling en tekent een tweejarig contract.

Hij heeft het deksel op zijn frustratie getild over het feit dat hij voortdurend maar eenjarige deals krijgt aangeboden bij Ducati en een teamgenoot is van de Italiaanse rijders Francesco Bagnaia en Enea Bastianini binnen een Italiaans team.

“Het is een goede dynamiek, Pecco en ik delen de box samen”, vertelde hij op de officiële website van MotoGP.

“Hij heeft echt de rol van teamleider op zich genomen. Hij stal de teugels van me en nam het sterk op – dat geef ik toe. Hij heeft het de afgelopen jaren beter gedaan dan ik kon, niet door een gebrek aan proberen natuurlijk.

“Maar, weet je, met de twee Italianen in een Italiaans team? Ik bedoel, ik wil niet te veel zeggen…

‘Ik denk dat beide jongens weten wat belangrijk is. Ze weten wat ze willen!

“Ik denk dat je moeite zou hebben om een ​​teamgenoot te vinden die net zo gemakkelijk in de omgang is als ik. Uiteindelijk ben ik hier een buitenstaander.

“Ik ben een Australiër in een Italiaans team. Ik spreek de taal niet, dus je wordt wel buitengesloten.

“Dat maakt het voor het team makkelijker. Ik ben heel open en praat met het team en ik denk dat het team het erg leuk vindt om mij in de buurt te hebben, maar het is nooit hetzelfde – dezelfde cultuur, hetzelfde alles.”

Bastianini gaat van Gresini Ducati naar het fabrieksteam en wordt partner Bagnaia, die dit seizoen slechts twee punten achter leider Fabio Quartararo staat in het MotoGP-klassement van 2022.

“Het zal de boel een beetje opfleuren”, zei Miller over de samenwerking van volgend jaar tussen Bagnaia en Bastianini.

“Ik denk dat de sfeer, de sfeer in de box, volgend jaar zeker anders zal zijn. Ze zullen heel competitief zijn.”

Geruchten begonnen rond de paddock te cirkelen dat Ducati overwoog om Miller voor 2023 te vervangen, wanneer zijn bestaande contract afliep.

Hij koos ervoor om een ​​beslissing in eigen handen te nemen door een tweejarige deal met KTM te ondertekenen, en heeft nu zijn frustratie geuit omdat hij niet in staat was om zich bij Ducati te vestigen.

“Ik ga hier niet zitten liegen en zeggen dat alles rooskleurig was,” zei Miller.

“Ik werd moe van eenjarige contracten. Ik moet mezelf elk jaar rechtvaardigen in Qatar, waarom ik de baan verdien, waarom ik mijn positie verdien, en ondervraagd worden door niet alleen de media, maar door iedereen.

“Ik was het zat om te rechtvaardigen waarom ik gezocht zou moeten worden.”

Miller is momenteel in zijn beste vorm van het seizoen, hij won in Japan en werd tweede in Thailand.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: