https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Jack Miller: KTM MotoGP-debuut ‘liet me intrigeren’, popelend om de RC16 | te ontketenen MotoGP


De Australiër, een racewinnaar voor zowel Honda als Ducati, eindigde de dag op de 17e plaats, maar was minder dan 0,8 seconden verwijderd van de snelste rijder Luca Marini (VR46 Ducati) en 0,4 seconden van de beste KTM van teamgenoot Brad Binder.

Miller mocht destijds niet openlijk over zijn nieuwe fiets praten.

Maar nu zijn Ducati-contract afloopt, beschreef de 28-jarige coureur zijn eerste indrukken van de KTM voorafgaand aan zijn debuut in de volledige Red Bull MotoGP-kleuren later deze maand op Sepang.

“Die ene dag [Valencia] test heeft me veel geleerd. Ik begreep veel meer dan ik dacht dat ik zou doen, ‘zei Miller. “Ik kon me relatief snel redelijk op mijn gemak voelen en het een beetje als een tweede natuur laten voelen.

“Je hoort wel verhalen [about what the KTM is like] maar mijn grootste mentaliteit was dat ik op de fiets zat. Ik luister niet naar wat er buiten wordt gezegd. Ik moet zelf leren fietsen, niet iets knabbelen en mijn beslissing of gevoelens beïnvloeden.

“Dus met een open geest naar binnen gaan hielp. De fiets was goed. We hebben al grote stappen gemaakt. We speelden veel met de elektronica en probeerden te begrijpen hoe we meer kracht op de grond kunnen zetten bij het verlaten van bochten.

‘Veel beperkingen in de TC en wheeliecontrole’

Het ontketenen van meer van de brute kracht van de RC16 lijkt een prioriteit te zijn voor Miller.

“Wat me het meest opviel tijdens het fietsen, was hoe consistent de fiets was. Ik wil niet zeggen dat het gemakkelijk was, want het rijden op een MotoGP-motorfiets is niet gemakkelijk, maar de manier waarop de motor was afgesteld, was in wezen relatief gemakkelijk te rijden”, zei hij.

“De motor wilde niet te veel wheelie, niet te veel glijden enzovoort. Dus veel beperkingen, laten we zeggen, in de TC [traction control] en wheelie control afdeling.

“Maar toen de motor tot leven kwam, was er veel kracht. Dus dat was in eerste instantie het belangrijkste.”

“Ik heb niets aangeraakt qua geometrie op de motor in Valencia”, voegde hij eraan toe. “Elke uitgang moesten we de code voor de elektronica herschrijven om wat weg te halen en meer te plaatsen [power] in mijn hand. Kortom, alleen verbeteringen daarop.

“Natuurlijk waren er enkele positieve en negatieve punten. Ik denk dat in termen van waar het gewicht op de motor werd geplaatst en zo, als we eenmaal in Sepang zijn, we zullen begrijpen of we de goede kant op zijn gegaan of niet.

“En aerodynamica. We streven altijd naar meer uit het aeropakket. Daar hebben we wat tijd aan kunnen besteden [over the winter]hopelijk zullen de verbeteringen die we aanbrengen in Sepang of Portimao ons het hele seizoen helpen.

‘Valencia-test maakte me geïntrigeerd, opgewonden’

“We hebben op het einde geen rondetijd kunnen afvuren [of the Valencia test]maar niemand zal zich dat herinneren als de lichten in Portimao eenmaal uitgaan’, zei Miller, die vorig jaar vijfde werd in het wereldkampioenschap, gewonnen door teamgenoot Francesco Bagnaia.

“Het was een goede dag en het maakte me geïntrigeerd en opgewonden.

“Het zette de wielen in beweging om te proberen te begrijpen wat we nodig hebben voor Sepang. Ik denk dat de jongens het erg druk hebben gehad deze winter, met het werken aan mijn feedback van die test en hopelijk kunnen we in de toekomst wat verbeteringen aanbrengen. ”

Miller wordt geholpen om de KTM-verhuizing tot een succes te maken, niet alleen zijn ex-Ducati-chef Cristhian Pupulin, maar ook andere voormalige belangrijke leden van het MotoGP-project van de Italiaanse fabriek, zoals Fabiano Sterlacchini, Francesco Guidotti en Alberto Girabola.

“Met Ducati was het mijn beslissing om dat team en die motor te verlaten toen ik dat deed. Het was iets waar ik me prettig bij voelde en nog steeds doe, ‘zei Miller. “Opgewonden voor de nieuwe uitdaging. Door samen te werken met jongens als Fabiano, Albie, Pipi en Francesco, hebben we veel geweldige jongens van Ducati gehaald.

“Ik geloof dat de manier waarop KTM werkt en met de open mentaliteit die ze hebben, de kracht die ze achter het project hebben en deze grote geesten die erbij betrokken zijn, het niet te voorspellen is waar dit ding zal eindigen. Ik ben zeer vereerd en bevoorrecht om er deel van uit te maken en met deze geweldige mensen te werken.”

Miller hoopt nu dat de lessen die zijn geleerd om van de Desmosedici een titelkandidaat te maken, kunnen worden toegepast op de KTM, die zeven races heeft gewonnen maar nog niet hoger dan de vijfde plaats in het rijderskampioenschap staat (Pol Espargaro, 2020).

“Er zijn verschillen, met alle fietsen, positief en negatief. Desalniettemin heeft de KTM, zoals we in het verleden hebben gezien, zijn zeer sterke en zwakke punten. Het grootste doel is om zoveel mogelijk van de zwakke punten weg te werken”, aldus Miller, wiens ervaring met het rijden op andere MotoGP-machines bijzonder wordt gewaardeerd door KTM.

“Die hebben [ex-Ducati] jongens tegenkomen, begrijpen wat Ducati in het verleden deed en kijken of sommige van de problemen die ze hadden [at Ducati] in het verleden correleren met die van KTM nu. En als dat niet het geval is, als het nieuwe problemen zijn, gaat het erom nieuwe oplossingen te bedenken.

“Net uit Valencia begreep ik dat er veel potentieel was met deze motorfiets. Met de juiste mensen om ons heen kunnen we er het maximale uit halen.”

Miller zal tijdens de officiële Sepang-test van 10-12 februari terugkeren naar de stoel van een RC16.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: