Jack Miller: ‘Ik zal nooit vergeten’ MotoGP-overwinningen met Ducati | MotoGP


Miller, momenteel Ducati’s langst dienende MotoGP-rijder, kwam voor het eerst bij het Italiaanse merk in 2018 toen hij tekende voor Pramac.

Na drie jaar in het satellietteam, hoewel het grootste deel van die tijd werd besteed aan volledige fabrieksmachines, promoveerde Miller in 2021 naar het fabrieksteam.

Sinds hij Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci verving, samen met huidige teamgenoot Francesco Bagnaia, heeft Miller twee overwinningen behaald waarvan hij beweert dat ik ze nooit zal vergeten.

Over zijn tijd bij Ducati zei Miller: “Het zijn heel belangrijke vijf jaar voor mij geweest: samen met Ducati heb ik verschillende podiumplaatsen behaald, waaronder twee overwinningen die ik nooit zal vergeten.

“Naast de twee wereldtitels voor constructeurs en de teamtitel, eindigde ik vorig jaar als vierde in het kampioenschap en dat was mijn beste resultaat ooit in de MotoGP.

“Samen met het Pramac Racing Team en het Ducati Lenovo Team ben ik als rijder enorm gegroeid en jaar na jaar heb ik me altijd de beste versie van mezelf gevoeld.

“Volgend jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan, maar op dit moment wil ik er alleen aan denken om dit laatste seizoen met mijn team op de best mogelijke manier af te ronden. Ik dank alle Ducati Corse, mijn team, Gigi [Dall’Igna]Paolo [Ciabatti]Davide [Tardozzi]en de mensen die gedurende deze vijf seizoenen met mij hebben gewerkt.”

Het delen van de doos met Miller ‘een echte eer’, zegt Bagnaia

Bagnaia en Miller, die de afgelopen seizoenen een van de beste MotoGP-line-ups vormen, hebben en blijven een belangrijke reden waarom Ducati presteert zoals ze zijn – ze hebben de meeste races gewonnen in 2022 als fabrikant, evenals de meeste overwinningen sinds begin 2021.

Sinds hij in 2019 bij de MotoGP kwam, heeft Bagnaia alleen Miller als teamgenoot gehad; de Italiaan gelooft dat het een noodzaak is voor zijn nieuwe teamgenoot – waarschijnlijk Enea Bastianini of Jorge Martin, om zoals Miller te zijn met betrekking tot de manier waarop beide rijders samenwerken.

Na al veel lof te hebben uitgesproken voor Miller tijdens het Catalaanse MotoGP-weekend, bleef Bagnaia dat doen tijdens een bericht op sociale media.

“Het is een eer voor mij om de doos met jullie te delen [Miller] deze vier jaar. Je bent een van de coolste mensen in de paddock en een van de meest getalenteerde en snelste rijders’, aldus Bagnaia op zijn Instagram-account.

“We hebben nog veel gevechten voor de boeg op het circuit, mijn vriend. Veel succes met dit nieuwe avontuur, ik weet zeker dat je veel voldoening zult krijgen! Bedankt Thriller.”

Wat nu voor Ducati als ze hun MotoGP-opstelling in de fabriek voor 2023 willen voltooien?

Met de aankondiging dat Miller zich bij KTM heeft gevoegd, zou een beslissing over wie Bagnaia als partner zal worden relatief snel moeten komen.

Aanvankelijk werd verwacht dat Mugello de deadline zou zijn voor een dergelijke aankondiging, maar met een beslissing of het Bastianini of Martin zal worden, houdt Ducati hun kaarten dicht bij hun borst.

Bastianini blijft de favoriet gezien het seizoen dat hij heeft samengesteld, maar het recente podium van Martin in Barcelona heeft de Spanjaard mogelijk de reddingsboei gegeven die hij nodig had.

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: