MotoGP

Italiaanse MotoGP: Marc Marquez naar Ducati: “Plan A is Honda, maar ik zal altijd op zoek gaan naar een winnend project” | MotoGP


De Repsol Honda-rijder is zijn hele MotoGP-carrière bij Honda geweest, en hoewel Ducati onlangs beweerde tevreden te zijn met hun huidige line-up, terwijl hij ook geruchten over een toetreding van Marquez tot de fabrikant onderdrukte, bleven de geruchten over hun krachtenbundeling bestaan.

Een van de sprekers over dit onderwerp was voormalig vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo, waarbij de Spanjaard Marquez voorspelde dat Ducati in zijn fabriek of een van de satellietteams zou komen.

Maar Marquez blijft erop gebrand om na 2024 bij Honda te blijven, ook al liet hij de deur op een kier staan: “Jorge was een goede rijder, maar we zullen zien of hij een goede voorspeller is.” [laughs]. Afgezien van de grappen, heb ik een contract voor volgend jaar bij Honda en daar zet ik me volledig voor in.

“Ze zullen altijd mijn plan A zijn, maar ik zal altijd op zoek gaan naar een winnend project. Het maakt niet uit welke kleuren, de naam of waar dan ook.

“Ik weet dat de jaren voorbijgaan en dit is iets dat we al weten voor elke rijder.

Hoe dan ook, ik doe mijn uiterste best en ik onderging mijn vierde operatie aan mijn arm om te proberen mijn beste fysieke conditie terug te krijgen, en dat ben ik. Ik ben klaar om te vechten voor een kampioenschap, maar mijn plan A is om dat te zijn. met Honda.”

Hoewel Honda Marquez niet altijd de beste motor heeft gegeven, levert de zesvoudig MotoGP-kampioen een groot deel van zijn carrière.

Hun samenwerking is net zo solide als elke andere combinatie van rijder en team, en daarom lijkt het verlaten van de Japanse fabrikant niet zijn belangrijkste prioriteit.

Marquez voegde eraan toe: “Dit was altijd mijn belangrijkste prioriteit. Toen ik in 2019 bij Honda tekende, eindigden we dat jaar alle races op het podium, behalve degene die we in Austin misten.

“Toch geloof ik in Honda. Het is waar dat we ons op een moeilijk moment bevinden en dat we ons moeten verbeteren ten opzichte van onze tegenstanders.

“Maar zelfs op deze manier waren we competitief in Le Mans. Ik kijk niet naar andere Honda-resultaten. Ik kijk naar mezelf en probeer mijn 100% te doen.

“We zullen tijd hebben om over de toekomst te praten, maar nu zijn we in 2023 en volgend jaar is het 2024. We hebben tijd.”

Geen favoriet MotoGP-circuit van hem, maar Marquez is klaar om dichterbij te zijn in Mugello

Marquez heeft slechts één MotoGP-overwinning behaald in Mugello, maar de Spanjaard was dit seizoen extreem competitief (Portimao en Le Mans) ondanks dat zijn machine moeilijk te besturen was.

Mugello wordt waarschijnlijk een zeer zware uitdaging voor Marquez en Honda gezien hun reeks resultaten op de Italiaanse locatie, maar de 30-jarige voelt alsof er een stap moet worden gezet in vergelijking met vorig seizoen.

“In 2022 was de GP van Mugello een van de moeilijkste uit mijn carrière omdat ik met mijn gedachten in Amerika was in een clinica mobile en mijn lichaam hier op een MotoGP-motor reed”, aldus Marquez.

“Zelfs op deze manier was ik in staat om in de top tien te eindigen. We zullen dit jaar zien. Het doel is niet om in de top tien te eindigen, maar om dichter bij de beste jongens te komen.

“Het is waar dat er acht Ducati’s en twee Aprilia’s zijn die erg snel zijn en erg goed rijden. Maar we zullen proberen ons best te doen zoals in Le Mans.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: