MotoGP

Italiaanse MotoGP: Francesco Bagnaia: “Als we naar het verleden kijken, ben ik altijd een van mijn belangrijkste tegenstanders” | MotoGP


De regerend MotoGP-kampioen behaalde er twee van twee overwinningen nadat hij zijn overwinning in de sprintrace ondersteunde met een nog verwoestendere prestatie in de Grand Prix.

Als leider van elke ronde controleerde Bagnaia het tempo voor Martin en reageerde op elke aanval die de Pramac-rijder probeerde uit te voeren.

Bagnaia, die eerder overwinningen en podiumplaatsen verloor vanwege crashes, was niet in de stemming om zijn thuisronde weer zo’n moment te laten worden.

Terwijl Martin altijd binnen het bereik van Bagnaia was als er een fout was gemaakt, werd de Italiaan gevraagd of hij een even grote rivaal voor zichzelf was als elke andere rijder, wat dit antwoord opleverde.

“Als we naar het verleden kijken, ja! Ik ben altijd een van mijn tegenstanders, maar ik denk dat het voor iedereen hetzelfde is.

“Vandaag was Jorge veel aan het pushen en dus heb ik veel moeite gedaan om hem niet de kans te geven dichtbij genoeg te zijn om te proberen in te halen.

“Ik wist dat hij met de zachte achterkant was en als hij met de voorkant was, zou hij een gat kunnen slaan als hij pushte. Dan is het altijd moeilijk om een ​​gat te dichten, omdat je met de voorkant altijd op de limiet zit. Het is gemakkelijker om te rijden.” een fout begaan.

“Dus vandaag wilde ik gewoon niet met iemand anders zijn en geen gat hebben. Ik heb bij de start veel gepusht om het te hebben en misschien heb ik de achterband een beetje opgeofferd voor de laatste ronden.

“Het was helemaal klaar. Ik zakte als tiende naar tiende, maar het was de beste strategie omdat ik wist dat Jorge veel pushte en dat het medium een ​​langere levensduur zou hebben dan het zachte.”

Met één overwinning al op zak, was Bagnaia’s meedogenloze tempo vooraan een combinatie van hem en de motor die briljant werkten, maar ook omdat de Ducati-fabrieksrijder beweerde op een missie te zijn om te presteren voor zijn thuisfans.

Bagnaia beschreef zijn emoties na de overwinning en voegde eraan toe: “Geluk, zeker. Veel geluk en ik weet niet of het voor iedereen hetzelfde is, maar als ik thuis race, heb ik het gevoel dat ik op een missie.

“Dit is geweldig, want ik wil ze echt iets geven. De resultaten zijn de beste manier om ze iets te geven.

“Als je zo’n resultaat behaalt – een pole position en twee raceoverwinningen – voel je veel geluk. Je hebt het gevoel dat je missie is voltooid. Dit weekend was erg belangrijk voor mij om te doen wat we hebben gedaan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: