Italiaanse GP: Aantekeningen raceteam – Mercedes


Valtteri sloot een sterk weekend af en vocht terug vanaf P20 met een aantal slimme inhaalacties om over de streep te komen op P4 voordat hij P3 kreeg na een tijdstraf voor Perez.

Lewis en Verstappen kwamen in ronde 26 van 53 in botsing toen Verstappen een pass probeerde aan de binnenkant van bocht 2, contact maakte met Lewis en beide auto’s het grind in stuurde, waarbij de Red Bull de lucht in sprong en op de Mercedes tot stilstand kwam.

Beide coureurs moesten zich terugtrekken en Verstappen kreeg daardoor kort na de race een penalty van drie gridplaatsen voor het volgende evenement van de stewards.

Max Verstappen (226.5 punten) leidt het rijderskampioenschap van Lewis (221.5) en met Valtteri op P3 (141 punten). Mercedes-AMG Petronas F1 Team (362,5 punten) leidt Red Bull (344,5 punten) met 18 punten in het constructeurskampioenschap.

Valtteri Bottas: Ik heb het team verteld dat ik vandaag op het podium zou staan, dus ik ben blij dat we dat hebben gedaan. Een geweldig herstel van mij, ik denk niet dat ik in mijn carrière zoveel plaatsen in een race heb goedgemaakt. Achteraan beginnen is nooit gemakkelijk, en uiteindelijk ben ik blij dat we vandaag meer punten hebben gekregen dan Red Bull, vooral gezien waar we waren voor de race. Het was leuk daar, een paar goede inhaalacties en een aantal goede races. De strijd met Perez was een goede en ik ben erg blij met mijn resultaat. Waarschijnlijk een van mijn betere weekenden met Mercedes, ik denk dat ik het hele weekend sterk was, dus dat geeft veel voldoening. Het is natuurlijk jammer van de crash met Lewis en Max – we hebben daar een aantal belangrijke punten verloren. Ik heb het incident nog niet goed gezien, maar ik ben blij te horen dat het goed met hem gaat. Nu moeten we vooruit kijken en ik hoop dit momentum naar Rusland te brengen, een circuit waar ik het in het verleden goed heb gedaan.

Lewis hamilton: Uiteraard teleurstellend voor mij om de race te beëindigen op de manier waarop het deed. Ik vond dat het team geweldig werk had geleverd met de strategie en we zaten in een goede positie tot die botsing in ronde 26. Van wat ik me herinner, zag ik Max aankomen nadat ik uit de pits kwam en ik zorgde ervoor dat ik een auto’s breedte aan de buitenkant voor hem. Ik ging bocht 1 in en ik lag voor, en ik ging voor in bocht 2, en toen zat hij ineens bovenop me. Al met al geen geweldig einde van het weekend voor mij, maar het was goed om te zien dat Valtteri het team droeg met zijn geweldige hersteldrift. Op een circuit als dit is het niet gemakkelijk om van achteren naar het podium te komen. Het team heeft geweldig werk geleverd en het is absoluut positief om met meer punten dan Red Bull weg te komen.

Toto Wolff: Wederom een ​​gemengde middag voor ons. Aan de ene kant deed Valtteri ongelooflijk werk vanuit P20 en behaalde een podium voor het team. Hij was dit weekend in topvorm en P3 vanaf de achterkant van de grid is dik verdiend na zijn prestatie het hele weekend. Aan de andere kant was het incident met Max erg ongelukkig voor Lewis, omdat hij na zijn stop in een geweldige positie leek te zitten. Als je het vergelijkt met Lewis in bocht vier in ronde één, waar hij achteruitging, denk ik dat het voor Max duidelijk was dat zijn positionering zou eindigen in een crash. De stewards hebben hun beslissing genomen, maar het is duidelijk dat dit zonder de halo veel erger had kunnen zijn.

Andrew Shovlin: Het was een geweldige rit van Valtteri vandaag om weer op het podium te komen; zo jammer dat we een penalty met hem moesten nemen, want een weekend zoals hij dat normaal gesproken met een overwinning zou worden beloond. Het is triest dat de race van Lewis zo moest eindigen, maar een opluchting dat hij vandaag de extra bescherming van de Halo had, anders zou het erg vervelend zijn geweest. Max was nooit van plan om de bocht te maken, maar het lijkt erop dat hij er altijd voor zal kiezen om de kwestie te forceren in plaats van een positie toe te geven aan Lewis. Het is frustrerend om een ​​auto te hebben gehad die zo snel was en hier met zo weinig punten vertrekt, maar de realiteit is dat er veel gebieden zijn waar we beter moeten presteren. Valtteri kan trots zijn op wat hij deed, maar als team moeten we kritisch zijn op onszelf op een aantal gebieden van prestaties en betrouwbaarheid, we zijn niet op het niveau geweest dat we nodig hebben, dus repareren moet onze prioriteit zijn nu.

Bekijk onze zondaggalerij van Monza, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: