Indonesische MotoGP: Oliveira: ik heb de vaardigheden om MotoGP-kampioen te worden | MotoGP


Na vier seizoenen in de MotoGP bij KTM, eerst bij Tech3 en daarna bij het fabrieksteam van Red Bull, heeft Miguel Oliveira drie overwinningen behaald, de meeste van alle RC16-concurrenten.

Maar terwijl andere renners van zijn ’tijdperk’ zoals Fabio Quartararo, Joan Mir en Francesco Bagnaia als eerste of tweede zijn geëindigd in het wereldkampioenschap, blijft Oliveira’s beste klassering slechts negende, in 2020.

“Ik heb het gevoel dat ik nog niet mijn best heb gedaan”, vertelde Oliveira aan MotoGP.com. “Ik denk dat ik ben binnengekomen [MotoGP] in een tijdperk van Mir, Pecco en Fabio en ze hebben al gevochten voor grote dingen.

“Ik voel dat ik dezelfde rijvaardigheid heb als zij, maar ik had nog niet echt het moment om daar te zijn.

“Maar het zal komen en dus geloof ik dat mijn rol in de MotoGP nog veel moet worden geschreven en ik zie mezelf als een wereldkampioen. Het is iets waarvan ik denk dat het een kwestie van tijd zal zijn. Niet om arrogant te klinken of zo, maar ik geloof dat ik de vaardigheden heb, ik geloof dat ik het kan.

“Dus het is een kwestie van gewoon het werk doen en de kans grijpen.”

Oliveira’s teamgenoot en mede-KTM-racewinnaar Brad Binder heeft tot eind 2024 getekend bij de Oostenrijkse fabriek, maar de Portugees moet – onderhevig aan eventuele contractclausules – nog beslissen over zijn toekomst na dit jaar.

“Ik denk dat resultaten altijd belangrijk zullen zijn om de toekomst te bepalen”, zei de 27-jarige. “Ik ben altijd op zoek om zoveel mogelijk kansen en deuren te verwelkomen, maar natuurlijk ligt de focus nu op dit seizoen en wat er in het verschiet ligt.

“Dat is bij KTM en ik voel me daar echt welkom in de structuur. Ik heb het gevoel dat ze mij zien als een waardevolle rijder en uiteindelijk een goede aanwinst om hen te helpen hun doel te bereiken. Ik geloof altijd dat we het samen kunnen doen.

“Als ik zie dat ze hebben wat ik wil en vice versa blijft de relatie natuurlijk bestaan. Maar als we gaandeweg zien dat er iets niet klikt, moet iedereen op zoek naar andere kansen. Maar het is zo vroeg in het seizoen om over te praten het!”

Terwijl Binder een verrassende tweede plaats behaalde in de Qatar-opener, verliet Oliveira Lusail zonder punten nadat ze halverwege de etappe vanaf de elfde plaats crashte.

Ronde twee vindt dit weekend plaats op het nieuwe circuit van Mandalika in Indonesië.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: