Indonesische MotoGP: ‘Niets te bewijzen’ Darryn Binder ‘wauwt’ RNF Yamaha | MotoGP


Verscheidene van diezelfde rijders werden ingehaald door Binder toen hij van de 23e naar een piek van de 8e reed tijdens een prachtig racedebuut bij nat weer op zondag in Mandalika, pas zijn tweede MotoGP-evenement.

“Ik vocht tegen jongens die raceoverwinningen hebben en dit is mijn eerste keer in de regen, dus het gaf me een goed gevoel van binnen en ik heb er echt van genoten”, zei Binder.

“Maar toen ik deze jongens passeerde, dacht ik: ‘Dit is niet het moment om een ​​domme fout te maken’, want er zijn veel grote namen die ik probeerde te passeren en als ik een fout maak, word ik genageld er weer voor.

“Dat was zeker in mijn gedachten, maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat iedereen behoorlijk hard aan het vechten was en aan het eind van de dag is het een race.”

Binder vocht zich een weg naar de voorkant van een peloton met negen rijders, waaronder ook oudere broer en dubbele KTM-racewinnaar Brad, en hield ze allemaal drie ronden op afstand.

Toen Aleix Espargaro in de voorlaatste ronde onder Darryn dook, profiteerde Brad ook, ondanks het rijden met een defect rijhoogte-apparaat.

“Ik vocht met de jongens, maar ik denk zeker niet dat ik de controle kwijt was of op een of andere manier vies was. Het dichtste contact dat ik had was toen mijn broer naar binnen zwaaide en ik een beetje schrik!” onthulde de 24-jarige.

“Toen hij me passeerde, nam hij een kans. Omdat Aleix me passeerde en ik een beetje wijd was om terug te komen onder Aleix en toen nam Brad ons allebei, een twee-tegen-één special!

“Ik denk dat Brad misschien een beetje verrast was om me daar in de race te zien, maar hij was erg blij voor me.”

Binder legde uit dat ondanks dat zijn kennis van nat weer in de MotoGP beperkt was tot enkele ronden tijdens de Sepang-test, hij zich zondag meteen zelfverzekerd voelde.

“Al vanaf de out-lap tot aan de grid was ik echt onder de indruk van de hoeveelheid grip die de natte banden hadden”, zei hij. “Ik bleef maar pushen, bleef pushen en toen begon ik een paar passes te geven en voordat ik het wist, zag ik dat ik in de punten zat en de jongens voor me inhaalde.

“Later kwam ik langs mijn broer, wat super cool was en tegen het einde van de race, toen ik vooraan in de groep kwam, worstelde ik een beetje met de achterband.

“Het zakte absoluut een beetje en ik kon niet zoveel pushen als in het begin. Dus toen kwam het aan op de strijd aan het einde, ik probeerde de jongens af te weren omdat er nog twee ronden te gaan waren en ik wilde de eerste in de groep zijn.

“Mijn broer kreeg de overhand en toen vocht ik een beetje met Aleix, zodat ik niet terug kon komen met [Brad] en probeer met hem te vechten in de laatste ronde.

“Maar over het algemeen was het een heel goede ervaring in de regen, ik ben erg blij met hoe het ging en ik had het gevoel dat ik het een goede kans had gegeven.

“Het zal niet altijd zo gemakkelijk voor me zijn om te vechten voor goede resultaten, dus ik probeerde zeker mijn best te doen. Ik had graag achtste geëindigd, maar hoe dan ook, tiende is zeker beter dan niets en ik ben blij met hoe het ging.”

Binder was de beste rookie met een comfortabele zeven plaatsen van Moto2-titelrunner-up Raul Fernandez, aangezien hij ook racewinnaars van Qatar, Enea Bastianini, Pol Espargaro van Repsol Honda en Francesco Bagnaia van Ducati afhield.

“Ik heb aan niemand echt iets te bewijzen,” voegde Binder eraan toe. “Uiteindelijk heb ik deze kans gekregen en ik probeer er het beste van te maken. Ik probeer mijn best te doen in elke sessie.

“Sommige trainingen heb ik een beetje moeite mee, maar ik ben altijd een betere racer geweest dan in de praktijk. Op de racedag geef ik altijd mijn best, ongeacht de omstandigheden.

“Het is bekend dat ik in het verleden crashte, maar op dit moment heb ik het gevoel dat ik nog niet eens 80% heb bereikt van wat deze motor kan”, zei hij over de 2021 A-spec Yamaha.

“Ok, ik zal fouten maken om de weg te vinden” [in MotoGP]maar ik heb het gevoel dat ik in Moto3 zeker soms te hard reed omdat ik te veel wilde en te veel vroeg [the equipment] Ik had.

“Dat is in het verleden en nu probeer ik te leren en me te concentreren op vooruitgaan. Ik moet mezelf eraan herinneren dat het niet elk weekend zo leuk zal zijn en de volgende keer in Argentinië zal het weer de realiteit zijn.”

De oprichter en directeur van het RNF-team Razlan Razali, die vorig seizoen de Zuid-Afrikaan onder de SRT-vlag in Moto3 leidde, kreeg ook kritiek op zijn MotoGP-rijderkeuze, maar ze leiden nu de vroege Rookie of the Year-ranglijst met vijf punten meer dan Moto2-kampioen Remy Gardner .

“Van Darryns kant kan ik gewoon ‘Wauw!’ zeggen”, zei Razali over de Mandalika-race.

“Dat was een indrukwekkende rookie-rit als tiende, vechtend tegen veel snelle rijders. Zijn vermogen om in de regen te rijden was echt spectaculair en we zijn enorm blij met hem!

“Laten we genieten van dit moment met Darryn, die af en toe de beste rookie is, en dan gaan we naar Argentinië.”

Teamgenoot Andrea Dovizioso stopte als 13e vanwege een vroeg technisch probleem.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: