Indonesische MotoGP: Martin geen fan van ‘minder presterende’ achterband, Zarco wel! | MotoGP


Hoewel Jorge Martin deel uitmaakt van de club ‘Ik geef de voorkeur aan de band van de test’, gelooft MotoGP-teamgenoot Johann Zarco dat Michelin’s 2018-bandencompound de resultaten levert die nodig zijn tijdens de inaugurele Mandalika Grand Prix van dit weekend.

Nu beide rijders een eerste rij voor de race van morgen veiligstellen, kunnen we eerlijk zeggen dat beide rijders genieten van de ‘speciale karkassen’ die Michelin dit weekend heeft meegebracht, ook al geeft Martin duidelijk de voorkeur aan het karkas van de 2022-band die vorige maand tijdens de tests werd gebruikt.

Martin zei: “Tijdens de test voelde ik me veel beter met de achterband. Ook de zachte was meer consistent. Aan het eind van de dag (band uit 2018) heeft hij minder grip, minder prestaties en voel ik veel spin. We werken eraan om het zo goed mogelijk te beheren.”

De jonge Spanjaard was niet de enige die die gedachte deelde toen Fabio Quartararo, wereldkampioen en polesitter voor het eerst in 2022, het met de Pramac-man eens was.

Quartararo voegde toe: “Voor mij geef ik de voorkeur aan de band uit de test. Voor mij heeft het meer prestaties en meer consistentie.

“Deze band rijdt iets comfortabeler, je voelt je minder op de limiet, maar voor mij heb je het gevoel dat de band minder prestaties levert en een beetje meer spin. Maar het is een klein verschil, maar ik geef de voorkeur aan de band uit de test.

Terwijl Zarco kon zien waarom Martin en Quartararo vonden dat de 2022-band beter was, heeft de ervaren Fransman minder last van de verminderde grip van de 2018-band, maar vindt hij dat het hem een ​​voordeel geeft.

Waarom is dat? Wel, Zarco denkt dat hij niet zo’n grote prestatievermindering heeft met deze band in vergelijking met Martin en Quartararo.

Zarco zei: “We kunnen het verschil voelen, zoals ze zeggen, met minder grip en minder prestaties, maar als ik mezelf vergelijk met de anderen, lijkt het alsof ik minder prestaties verloor dan zij in vergelijking met de test. Ik probeerde dat gevoel vast te houden en vooraan te blijven.

“Voor de wedstrijd; om misschien wat minder prestaties te hebben, maar een betere consistentie kan goed zijn.

“Ik voel niet zoveel of meer dan tijdens de test. We zullen het morgen zien, want we hebben niet de kans gekregen om 27 ronden te rijden, omdat we normaal gesproken nooit de race-afstand voor de race doen.

“Ik denk dat Michelin ervoor heeft gekozen om altijd te proberen wat veiligheid te behouden en geen stukjes op de band te verliezen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: