Indonesische MotoGP: Dovizioso doet ‘dubbel zoveel werk’ aan boord van RNF Yamaha | MotoGP


Een 11e plaats op dag één van Mandalika MotoGP is zo dichtbij als Dovizioso dit seizoen bij een top tien-optreden is gekomen.

Met nog iets meer dan twee minuten te gaan van een boeiende FP2-sessie, wist Dovizioso de vijfde plaats te bemachtigen achter de fabrieks-Yamaha-rijders Fabio Quartararo en Franco Morbidelli, die de dag met 1-2 afsloten.

Echter, een reeks late-time aanvallen zorgde ervoor dat de RNF Yamaha-rijder bijna twee tienden uit de top tien duwde, waardoor de ervaren Italiaan moest bekennen dat de hoeveelheid werk die nodig is om de gewenste prestatie te verkrijgen enorm moeilijk blijkt te zijn.

De Italiaan zei: “Ik moet nog veel werken om op de juiste manier te leren fietsen en totdat ik erin slaag om dat correct te doen, moet ik in feite twee keer zoveel werk verzetten.

“Ik heb nog wat verbetering nodig, vooral als de grip zo is. Ik heb een andere strategie gevolgd en ben begonnen met de zachte band, maar het werkte niet.

“Ik heb wat ronden achter Franky (Morbidelli) kunnen rijden, wat erg belangrijk was om te zien hoe de motor correct wordt bereden.

“De conditie van de baan was iets beter dan tijdens de test. Er staat nog steeds een lijn en je moet heel voorzichtig zijn als je die verlaat. Dit wordt moeilijk voor de race.”

Voor teamgenoot Darryn Binder bevond de Zuid-Afrikaan zich opnieuw achterin het veld, want alleen Luca Marini eindigde achter hem.

Met beperkte ervaring, niet alleen op MotoGP-machines, maar ook op natte banden, zinspeelde Binder op het worstelen om vertrouwen in de lastige omstandigheden.

‘Vanochtend was best moeilijk’, zei Binder. “De omstandigheden waren een beetje gemengd aan het begin van de sessie. Ik heb een paar ronden op nat wegdek gereden, gestopt, in de slicks gezet, maar ik had gewoon moeite om genoeg vertrouwen te krijgen om de natte plekken over te steken.

“Met deze grote motor en zoveel kracht, elke keer als je de natte plekken aanraakt en hij beweegt, word ik een beetje nerveus, dus ik had vanmorgen moeite om me op mijn gemak te voelen.

“Hoe dan ook, het was desalniettemin een leerervaring. FP2 was best goed. We hebben echt geprobeerd om veel te verbeteren.

“Ik voelde me redelijk goed en voelde dat de banden anders zijn dan tijdens de test. De grip op de band lijkt minder te zijn dan wat we tijdens de test hadden.

“Dus ik probeerde dat echt te begrijpen en probeerde veranderingen aan te brengen om te verbeteren. Ik begrijp het nu beter na FP2 en ik denk dat we voor morgen aan sommige dingen kunnen werken.

“Ik moet nog leren hoe ik in de eerste ronde echt 100% kan pushen met een nieuwe band om het absolute maximum te halen. Over het algemeen ben ik best tevreden met hoe het ging. Hopelijk kunnen we morgen verbeteren als het weer stabiel blijft.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: