Indonesische MotoGP: Binder: Achtste ‘als een overwinning’ na storing rijhoogte | MotoGP


De Zuid-Afrikaan, tweede bij de seizoensopener van Qatar, kwalificeerde zich als vierde in het droge, maar is ook een gerenommeerd renner bij nat weer, en won vorig jaar op slicks in de regen op de Red Bull Ring.

Maar het apparaat voor de rijhoogte op zijn RC16 begon vanaf het begin defect te raken.

“Ik ben erg teleurgesteld, want ik voelde me het hele weekend goed, vooral op de natte banden”, zei Binder. “Na de start gebeurde er iets met mijn rijhoogte-apparaat.

“Elke keer als ik remde, kwam hij omhoog. Ik draaide, liet de rem los en hij viel weer naar beneden. Ik heb de hele race gereden met het rijhoogte-apparaat helemaal naar beneden.

“Aangezien ik als achtste eindigde, denk ik dat het een overwinning is. Als het een droge race was geweest, had ik niets kunnen doen. Vanwege de [wet]we hebben echt geluk gehad en zijn erin geslaagd om te finishen.

“Over het algemeen ben ik blij. Het is me gelukt om de fiets naar huis te brengen, wat erg moeilijk was. Hij draait niet als de rijhoogte-inrichting naar beneden is. We moeten uitzoeken wat er is gebeurd en ervoor zorgen dat het niet gebeurt nog een keer.”

Er is momenteel een debat gaande tussen de MotoGP-fabrikanten en Dorna over de toekomst van apparaten op rijhoogte.

In het verleden hebben sommige teams hun holeshot-/rijhoogtesystemen uitgeschakeld in natte omstandigheden vanwege de lagere remkrachten (die nodig zijn om het systeem te resetten) en het gebrek aan grip (in plaats van wheelies) als de grootste limiet voor acceleratie.

Ondanks de handicap op rijhoogte worstelde Binder zich een weg naar de voorkant van een grote groep rijders die vochten om de achtste plaats, waaronder zijn jongere broer en MotoGP-rookie Darryn, die genoten van een schitterende rit op de RNF Yamaha.

“Ik was zo blij toen mijn broer langskwam!” zei Binder. “Ik zat achter Marini en probeerde gewoon te overleven en de race door te komen zonder te crashen. Toen deze hele groep arriveerde en begon te vechten,

“Ik dacht: ‘Ok, ik ben zo ver gekomen en ik ga geen punten halen!’ Ik heb mijn best gedaan met wat ik had. Maar het was zo gaaf om mijn broer te zien. Hij reed zo goed in deze omstandigheden. Ik ben supertrots op hem. Het is echt gaaf om hem in de top 10 te zien staan.”

Ondanks de moeilijkheden blijft Binder tweede in het wereldkampioenschap en is hij nu gesloten tot op slechts twee punten van de vroege titelleider Enea Bastianini (Ducati), die slechts elfde werd in Mandalika.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: