Indonesië Moto2: Dixon ‘ongelooflijk geïrriteerd’, P4 ‘iets om op te bouwen’ – Lowes | MotoGP


De allereerste Mandalika Moto2-race eindigde in gemengde fortuinen voor de Britse rijders Jake Dixon en Sam Lowes, waarbij de eerste er niet in slaagde zijn eerste pole om te zetten in overwinning na een front-end crash.

Dixon, die tot aan de race een van de sterren van het weekend was geweest, verloor twee plaatsen vanaf de pole in bocht één.

Nadat de GASGAS Aspar-rijder echter weer door Lowes voor de tweede plaats was gekomen, probeerde hij door te drukken en de uiteindelijke winnaar van de race, Somkiar Chantra, af te sluiten.

In zijn pogingen om dit te doen, verloor Dixon de voorkant en spoelde daarmee elke kans op het winnen van een eerste wereldkampioenschapsrace weg.

In de onmiddellijke nasleep zei een enorm teleurgestelde Dixon: “Ik had een lastige start en haalde Sam in. [Lowes], en passeerde hem toen. Toen concentreerde ik me opnieuw om te proberen achtervolgd te worden [Somkiat] Chantra. Ik voelde dat ik het tempo had om dat te doen.

“Toen ik tien werd, remde ik op dezelfde plaats als elke ronde – zelfs op de gegevens deed ik alles identiek aan de ronde ervoor, maar om de een of andere reden verloor ik de voorkant.

“Ik ben ongelooflijk geïrriteerd over mezelf – ik wil allereerst sorry zeggen tegen het team, ze hebben me de motor gegeven om de race vandaag te winnen en ik kon dat niet waarmaken!”

Hoewel het geen podiumplaats was zoals in de eerste ronde in Qatar, slaagde Lowes erin om een ​​vastberaden vierde plaats te behalen, ondanks dat hij niet het tempo had waarop hij had gehoopt.

Het is een resultaat dat de Brit ‘heel belangrijk vond’, aangezien hij momenteel 16 punten achter kampioenschapsleider Celestino Vietti staat, die als tweede eindigde in Indonesië.

Lowes voegde toe: “De race was niet de beste, maar het was erg belangrijk om te finishen en wat punten te pakken.

“Dit weekend voelde ik me een stuk beter op de motor. ’s Morgens had ik een prestatieverbetering. In de race had ik een ander gevoel.

“Toen het begon te regenen, was ik niet echt agressief en bleef redelijk ontspannen. Ik zag een andere rijder crashen en het was belangrijker voor mij om de race uit te rijden en wat punten te pakken om me iets te geven om op voort te bouwen – het tegenovergestelde van 2021.

“Ik wil het team bedanken. De motor was goed. Het was weer een behoorlijke finish. Daar draait het op dit moment om: mijn hoofd meer gebruiken in bepaalde situaties.

“Toen ik zag dat het moeilijk was om met Chantra mee te gaan en voor het podium te vechten, besloot ik als vierde te eindigen. Ik had een grote achterstand. We gaan nu naar Argentinië en proberen ons te verbeteren.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: