‘Ik zal niet eeuwig wachten’; Espargaro gekwetst door gebrek aan MotoGP-contract Aprilia | MotoGP


De in Noale gevestigde fabrikant heeft een rijder in Espargaro die niet alleen hun eerste overwinning in het MotoGP-tijdperk heeft behaald [Argentina]maar iemand die in 2022 een serieuze titelkandidaat is geworden.

Toch zit Espargaro nog steeds zonder contract, terwijl recente speculaties erop wijzen dat Aprilia de Spanjaard laag heeft gehouden.

Espargaro was duidelijk niet onder de indruk en zei dat zijn voorkeur uitgaat naar een verblijf bij Aprilia, maar dat ‘ik niet eeuwig zal wachten’.

Na zijn derde plaats in de kwalificatie zei Espargaro: “Ik weet niet echt wat ik moet zeggen. Het hangt niet van mij af. Ik heb al vaak gezegd dat ik bij Aprilia wil blijven, maar dat doe ik niet echt. begrijpen wat er aan de hand is.

“Het maakt me een beetje verdrietig, oprecht. Elke race is een beetje meer, maar ik heb dit niet in de hand. Het is wat het is, maar ik zal zeker niet eeuwig wachten.”

Inhalen ‘zeer moeilijk’ – Espargaro. Is de MotoGP zijn ‘show’-factor kwijt?

Is de MotoGP, na de recente aerodynamische vooruitgang met betrekking tot downforce die wordt geleverd door winglets en holeshot-apparaten, minder vermakelijk geworden?

Hoewel de koningsklasse even competitief is als ooit in termen van rondetijden en fabrikanten die kunnen winnen, wordt inhalen in 2022 steeds moeilijker vanwege de bandenspanning die door het dak gaat wanneer een andere rijder wordt gevolgd.

Espargaro gelooft dat er veel crashes plaatsvinden omdat rijders niet in staat zijn om in te halen ondanks een duidelijk tempovoordeel, zelfs als Le Mans kansen biedt om dit te doen.

Espargaro voegde toe: “De baan heeft een aantal inhaalpunten, best veel, maar de baan is niet het probleem. Het is hoe het kampioenschap is en hoe deze motoren reageren.

“Inhalen [here] is oké, ik denk dat je op dit circuit kunt inhalen, maar het probleem is wanneer je dicht bij de fietsen voor je komt. Het verhoogt de bandenspanning en je moet eerder remmen, anders crash je.

“Het is op dit moment heel gemakkelijk; zoals je in Portimao zag met Jack [Miller] en Joan [Mir]het is heel gemakkelijk dat dit gebeurt.

“Door twee meter later te remmen om de man voor je in te halen, verlies je gewoon de voorkant. Het is nu heel moeilijk om in te halen.”

Hoewel Le Mans misschien een circuit is dat kansen biedt om te passeren, was bocht één voor veel rijders een probleem, zoals we zagen met Johann Zarco en Marco Bezzecchi, die met ongelooflijk hoge snelheden door het grind renden en vreselijke crashes hadden kunnen oplopen.

Het grind in Le Mans is relatief klein in vergelijking met sommige circuits die beide rijders hebben geholpen, maar voor Jack Miller, die dit weekend twee keer is gecrasht, weet de Ducati-rijder niet of er wijzigingen in dat gedeelte kunnen worden aangebracht op basis van de lay-out.

Miller zei: “Zeker, de bezuinigingen in bocht één, ik ben er dit weekend twee keer geweest; ik ging niet zo snel als Zarco en kon de motor iets eerder remmen. Maar het is zeker niet gemakkelijk. Je probeert zoveel mogelijk van de baan te nemen en de lijn goed te krijgen, maar vandaag trapte ik bijvoorbeeld op de witte lijn en verloor de voorkant.

“Als je daar asfalt hebt, moet je de muur nog eens 200 meter verderop hebben, want je stopt niet.

“Ik moet zeggen dat het circuit van Le Mans zelf, nadat ik het grind dit weekend al twee keer heb getest, fantastisch grind heeft. Het is fantastisch in vergelijking met andere circuits. Ik meen dat serieus, want vandaag hebben mijn jongens opnieuw een wonder gedaan om de Ik crashte in bocht zeven; het was niet een van de beste punten om te crashen, maar ze hadden de motor klaar voor gebruik in Q1 en ik gebruikte de motor in Q2.

“Als dat was gebeurd in een plaats als Jerez of Portimao, waar het grind als keien is, dan is het een ander verhaal voor zowel mezelf als de motor.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: