‘Ik weet niet wat ze nog meer willen’ – Miller bestraft voor incident met Quartararo | MotoGP


Een competitieve derde na het paar verlengde vrije trainingen die het vertraagde Termas de Rio Hondo-weekend opende, viel Miller vervolgens in bocht 1 vroeg in de pole position shootout van de kwalificatie 2 neer.

Toen hij terugkeerde op zijn reservemotor, werd de fabrieks-Ducati-ster betrapt door Quartararo bij het ingaan van bocht 7. De Fransman maakte zijn woede duidelijk toen hij de Desmosedici inhaalde.

Quartararo bleef op de zesde plaats achter terwijl Miller er tijdens zijn laatste run niet in slaagde een schone ronde te rijden en zakte naar de elfde plaats. Kort na de sessie gaven de FIM Stewards de Australiër een penalty van drie plaatsen voor het Quartararo-incident.

“Er is mij net verteld dat ik een gridstraf van drie plaatsen heb”, bevestigde Miller.

“Ik weet niet wat ze nog meer” [Stewards] van mij willen. Ik heb van fiets geruild [after the fall]verwisselde leer en probeerde zich op beide comfortabel te voelen.

‘Ik begrijp het niet. Maar goed, het is niet zo dat ik hem opzettelijk in de weg probeerde te lopen.’

Miller en Quartararo kwamen met elkaar in botsing tijdens de vorige Mandalika-race, toen de Ducati-rijder vond dat de Fransman onnodig agressief was geweest, waardoor ze in het begin van de race met elkaar in contact kwamen.

Quartararo accepteerde dat Miller’s kwalificatieblok niet opzettelijk was, maar vond dat het ‘oneerlijk’ was geweest.

“In dit soort bochten als je heel snel in de vierde versnelling aankomt en iemand niet in het midden staat [of the track]maar eigenlijk is het op de racelijn verontrustend’, zei Quartararo.

“Ik wil niet klagen, want het kan gebeuren. Misschien heeft hij me niet gezien… Ik denk dat het niet eerlijk is, laten we zeggen. Maar het is niet slecht of dat hij het met opzet heeft gedaan.

“En dat is het. Ik heb mijn best gedaan. Om eerlijk te zijn weten we waar we een groot deel verliezen [top speed] maar ik denk dat ik nog nooit zo laat heb geremd als in bocht 5 in mijn leven!

“Ik denk dat de tweede startrij misschien niet de beste is die we kunnen krijgen, maar het is wat het is. Ik denk dat we in een goede positie zitten voor de race en kunnen vechten voor een geweldig resultaat.”

‘Een goede kans dat Aleix weg kan in de race’

“Ik was verrast [by Aprilia] vandaag, niet de pole position [for Aleix Espargaro] maar in FP2, toen ze eerste en tweede werden. Ik ben verrast door hoe ze – Aleix ten eerste, het tempo dat hij wist te behalen met de zachte band was geweldig”, voegde Quartararo eraan toe.

“Dus de kans is groot dat als hij een goede start maakt, hij weg kan trekken.

“Maar ik denk dat we een beetje marge hebben in het tempo omdat ik één snelle ronde heb gereden, met al 15 ronden op de achterband, en erin slaagde een ‘39.2 te krijgen.

“Nu gaan we het bandenverbruik voor morgen zien en afwachten hoe het gaat.”

Miller heeft ook vertrouwen in een veel betere zondag.

“Het ging vandaag heel goed tot Q2 en ik gooide het in het grind! Ik voelde me comfortabel, ik had het gevoel dat ik ruimte had om te verbeteren. Mijn eerste vliegende ronde was goed genoeg voor de 11e en ik maakte een behoorlijk grote fout in de tweede laatste hoek, toen ik werd opgehangen om te drogen aan de vuile lijn,” zei hij.

“Dus ik liet veel tijd op tafel liggen. Maar ik verloor mijn beste fiets en kon me niet verbeteren. Het is gewoon jammer, alles was erg druk vandaag en dat hadden we niet nodig. Maar afgezien daarvan was het een goede dag.”

Miller’s teamgenoot Francesco Bagnaia had het zelfs nog moeilijker, miste de top tien na FP2 en kwam vervolgens niet voorbij kwalificatie 1.

De Italiaan zou als 14e starten, maar zal nu als 13e uitkomen vanwege een penalty van Miller.

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: