‘Ik voelde me niet voorbereid’ – Pedro Acosta bevestigt afgewezen MotoGP-aanbod voor 2023 | MotoGP


Het KTM-wonder beleefde een sterk rookieseizoen in de Moto2 toen hij zich tegen het einde van het seizoen ontwikkelde tot een van de snelste rijders, en zoals verwacht waren de geruchten dat hij in verband zou worden gebracht met de MotoGP niet ver weg.

Nadat hij in 2021 als rookie Moto3-wereldkampioen werd, werd Acosta’s naam al genoemd in sommige MotoGP-kringen, wat alleen maar sterker werd toen hij door zijn prestatieniveau uitdaagde voor podiumplaatsen en overwinningen.

Terwijl Acosta’s voormalige teamgenoot Augusto Fernandez sindsdien de sprong heeft gemaakt van Moto2 naar MotoGP na het winnen van de titel in 2022, heeft Acosta bevestigd dat hij ook de stap naar MotoGP had kunnen maken.

Geciteerd door Diario de Jerez, zei Acosta: “Er was de mogelijkheid om de sprong naar de MotoGP te maken in 2023, maar ik voelde me niet voorbereid. Het is het niet waard om omhoog te gaan om omhoog te gaan en een jaar van mijn leven te verliezen door het en gaat naar de MotoGP.

“Ik denk dat alles zijn juiste moment in het leven heeft en in mijn geval was het niet voor volgend jaar. Ik moet het goed doen in de categorie waarin ik nu zit voordat ik me klaar voel om de sprong te wagen.”

MotoGP-aanbieding komt op een onverwacht moment…

Hoewel je misschien denkt dat Acosta zijn aanbod kreeg om naar de koningsklasse te gaan na het behalen van zijn eerste overwinning in de Moto2, was dat niet het geval, want in mei was de Spanjaard op een streak van vier races zonder punten te scoren.

Hoewel zijn eerste zege aan het einde van die reeks in Mugello kwam, vond Acosta dat er nog een jaar in de Moto2 nodig was voor zijn ontwikkeling.

Acosta voegde toe: “Ik had in mei een voorstel van een MotoGP-team, maar ik voelde me niet voorbereid. Ik zat in een fase waarin ik vier races op rij was geweest zonder te scoren, ik was nog steeds niet op het podium geëindigd en apart van Le Mans was ik niet echt competitief geweest.

“Vanaf dat moment ging het beter met de overwinning in Mugello, de zesde plaats in Montmelo, de tweede plaats in Duitsland… behalve Thailand en Maleisië eindigde ik alle races in de top zes, dus we bereiken het niveau dat we gezocht sinds het begin van het seizoen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: