“Ik geniet van wat ik doe, geeft ‘Mr 300’ Hamilton toe


Lewis Hamilton heeft net de voorspelling van Damon Hill misgelopen door zijn 300e Grand Prix met een overwinning te markeren, maar hij houdt vol dat er meer gaat komen.

Er gaat amper een raceweekend voorbij zonder dat Lewis Hamilton nog minstens één record verbreekt.

Hoewel hij in feite 50 races achter staat op Kimi Raikkonen – iets meer dan anderhalf seizoen als Liberty doorgaat met het uitbreiden van de kalender – zag zondag zevenvoudig wereldkampioen Hamilton zich bij de Fin voegen en vier anderen in F1’s unieke ‘300 Club’, die coureurs die 300 Grands Prix hebben gestart.

Terwijl de herinneringen aan de Brit die wegliep uit de sport in de nasleep van Abu Dhabi vervagen, in de momenten nadat hij als tweede eindigde voor Max Verstappen op Paul Ricard, werd Hamilton gevraagd of hij 400 races mocht blijven.

“Dat zijn veel races!” hij lachte.

“Ik wil eerst gewoon dankbaar zijn dat ik op dit punt ben gekomen”, vervolgde hij. “Maar ik voel me nog steeds fris en heb nog steeds het gevoel dat ik nog genoeg brandstof in de tank heb.

“Ik geniet van wat ik doe. Ik geniet… heel, heel trots en geniet ervan om elke dag aan te komen en te werken met deze ongelooflijke groep mensen. Ik geniet ook meer dan ooit van het werken met de sport.

“We hebben een aantal geweldige mensen die de sport leiden en geweldige gesprekken voeren over de richting die we als sport opgaan, dus ik geniet er meer dan ooit van.

“Ik zou in die ruimte natuurlijk zeggen dat ik terug wil naar winnende manieren en dat zal tijd kosten”, gaf hij toe, “maar ik weet zeker dat we op een bepaald moment zullen gaan zitten en over de toekomst zullen praten.

“Maar nogmaals, alleen met ons team wil ik altijd blijven bouwen. Het is één ding om races te hebben, maar het is ook doorgaan met het werk dat we buiten doen en meer doen, waarvan ik denk dat Mercedes en wij altijd meer kunnen doen, en wij zullen.”

Hoewel hij de voorspelling van Hill niet kon waarmaken, kwam hij redelijk dichtbij en Hamilton is onvermurwbaar dat Mercedes vooruitgang boekt.

“Dat doe ik zeker”, zei hij. “Hoewel we niet het tempo van de leidende auto’s hadden, we… Weet je, dit is een ongelooflijk resultaat voor ons, voor George en ik om hier te zijn. George heeft het ook geweldig gedaan vandaag.

“Dit is vooruitgang, ook al dichten we niet per se de kloof als zodanig in raceprestaties, in daadwerkelijke kwalificatieprestaties, maar dit zijn geweldige punten voor ons.

“En dit is mijn 300e Grand Prix. Het werd duidelijk aan het begin van het weekend genoemd en ik dacht er niet veel over na. En vanmorgen werd ik gewoon ongelooflijk dankbaar wakker, alleen maar denkend aan alle mensen die zijn onderweg bij me geweest, weet je. Voor Ron en Mercedes die me de kans gaven toen ik jong was. Martin Whitmarsh. Mansour Ojjeh. Toto, Niki, alleen Markus… Wie mis ik? Dieter… Gewoon allemaal deze ongelooflijke mensen die me sinds mijn 13e hebben gesteund.

“Om dan deze ongelooflijke reis met hen te maken, elke race aangedreven door Mercedes. En zo heel, heel trots om hier te staan ​​om hen te vertegenwoordigen, naast George en ja, we moeten gewoon blijven pushen. Elk weekend hopen we dat we een beetje dichterbij komen. Dit weekend waren we op de een of andere manier niet zo dichtbij als we hadden gehoopt, maar hij was slechts 10 seconden verder, dus dat is positief.”

Bekijk onze zondaggalerij van Le Castellet hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: