https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

“Ik ben volledig toegewijd”, benadrukt Ricciardo


Daniel Ricciardo houdt vol dat hij volledig toegewijd blijft aan McLaren, maar geeft toe dat zijn resultaten beter kunnen.

Hoewel de populaire Australiër nog steeds beter wordt gepresteerd dan zijn teamgenoot, Lando Norris, was het pas toen teambaas Zak Brown zich vorige maand uitsprak dat de meeste mensen het echt begonnen op te merken.

De Amerikaan zei dat, afgezien van zijn overwinning in Monza en een paar andere races, Ricciardo niet aan de verwachtingen van McLaren had voldaan.

Cue mediastorm.

Ricciardo eindigde als 12e en 13e in de opeenvolgende races in Spanje en Monaco, en arriveerde in Azerbeidzjan net achter de voortdurende Bling-gate-saga en Mohammed Ben Sulayem’s kritiek op Lewis Hamilton en Sebastian Vettel als het derde meest besproken onderwerp in de F1.

Terwijl delen van de media nu openlijk nadenken over wie de Australiër zou kunnen vervangen bij McLaren, ook al heeft hij een contract voor volgend seizoen, werd de Australiër gevraagd naar zijn situatie en de opmerkingen van Brown.

“We hebben gesproken, we hebben een inhaalslag gemaakt”, zei hij tegen verslaggevers op de FIA-persconferentie van vandaag.

“Niets hoefde te worden uitgewerkt,” voegde hij eraan toe, “soms maak ik me er schuldig aan dat het goed was, verstrikt raken in de media en de dingen niet altijd helemaal begrijpen en ik hou gewoon van praten.

“De duidelijkheid is duidelijk voor ons om vooruit te gaan, mijn contract met het team is duidelijk tot het einde van volgend jaar. Ik ben volledig toegewijd, ik heb dat zeker geuit, en het is duidelijk dat het nu gewoon op schema ligt om het te laten zien en deze te laten zien.” momenten en deze races weet ik dat ik in staat ben.

“Ik heb de volledige steun van het team en we willen het samen doen.”

Afgezien van de vijfde plaats in zijn thuisrace, zijn de enige andere punten van Ricciardo dit seizoen afkomstig van de sprint in Imola, en als gevolg daarvan volgt hij teamgenoot Lando Norris met 37 punten, terwijl hij ook met 6-1 overklast.

De laatste time-out, in Monaco, waar hij eerder won, eindigde hij op een verre 13e.

“Ik denk dat dat de reden is waarom er waarschijnlijk over mij wordt gepraat,” zei hij, “om als 13e te eindigen… mensen weten dat ik beter kan zijn en ik denk dat het spreekt over mijn resultaten in het verleden en ik denk dat ik een coureur ben die mensen geloven in mij.

“Ik verwacht geen geweldig verhaal als ik als dertiende over de streep ga”, voegde hij eraan toe. “Ik hou van druk, het is een goed platform om op te presteren, en het is ook waarom ik me hiervoor heb aangemeld. Ik hou ervan, succes na strijd smaakt altijd zoeter, dus daar kijk ik naar uit.”

Op de vraag of het feit dat hij een contract voor volgend jaar heeft hem op de een of andere manier zelfgenoegzaam maakt, zei hij: “Het geeft wel wat troost, maar dat comfort moet niet verkeerd worden opgevat als zelfgenoegzaamheid, absoluut niet.

“Het is zo simpel”, vervolgde hij, “mijn resultaten, ik wil dat ze beter zijn, ik weet dat ze beter kunnen, en ik wil van dat succes genieten met het team. Ik ga niet achterover leunen op de 13e plaats en daar blij mee zijn of daar zelfgenoegzaam mee zijn, helemaal niet.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: