MotoGP

“Ik ben niet dom, hij kan mij niet de schuld geven, belachelijk”


Zarco verliet de pitlane toen Marquez de voorkant van zijn Repsol Honda verloor toen hij de eerste bocht inging.

De motor van de Spanjaard gleed vervolgens rechtdoor en torpedeerde in de Pramac Ducati van de Fransman.

De sessie kreeg een rode vlag toen Zarco op de grond lag, maar de motor van Marquez had op wonderbaarlijke wijze zijn voeten en benen gemist, waardoor beide rijders konden wegrijden.

Zarco was echter verre van onder de indruk ontdek dat Marquez hem later de schuld gaf van het incident.

“Ik ben boos, want als iemand de situatie kan vermijden, was het Johann,” zei Marquez.

“Ik bedoel, de man die uit de pitlane komt, is de man die achter hem moet kijken en als er iemand komt, vooral in de laatste minuut. [of a session]je moet stoppen in de pituitgang.

“We hadden super veel geluk dat we allebei aan die crash ontsnapten. Maar ja, ik heb al gehoord dat sommige mensen [said] ‘Marc is gevaarlijk’. Ik bedoel, als iemand die situatie kan vermijden, dan was het Johann, niet ik.’

Zarco: ‘Marc verliest de controle als hij praat’

“Ik denk dat we kunnen zeggen dat het een race-incident was”, reageerde Zarco. “Het kan gebeuren, ook al was het beter dat het niet gebeurde. We kunnen zeggen dat de uitgang van de pitlane misschien een beetje lastig is, maar oké, we zijn eraan gewend en we proberen voorzichtig te zijn. Zoals ik was.

“Ik stond aan de buitenkant van de pitlane te wachten, toen remde ik, toen draaide ik me om en zag een grote groep aankomen. Dus oké, ik tilde de fiets op. Toen zag ik de fiets van Marc en gelukkig tilde ik mijn fiets iets meer op en raakte hij alleen mijn fiets en niet mijn benen of voet.

“Het eerste ding, toen ik op de grond lag, was dat hij in ieder geval kon komen [to see if I was OK]. Ik kan begrijpen dat hij naar zijn andere motor wil rennen om nog een rondetijd te maken, maar door de rode vlag kon hij gewoon kijken of alles in orde was.

“Ik hou van Marc, de manier waarop hij rijdt en duwt. Hij is deze kampioen, maar hij verliest nu een beetje de controle als hij spreekt, omdat hij twee keer moet nadenken voordat hij iets zegt.

“Het idee hebben dat dit mijn schuld is, is niet acceptabel. Ik ben een aardige vent, dus hij kan mij niet de schuld geven alleen maar omdat ik een aardige vent ben.

“Ik kreeg drie jaar geleden een klap op de rug en iedereen vertelde me dat het mijn schuld was.

“Vandaag, oké, het was beter geweest om dit niet te hebben [incident], maar zeg in ieder geval sorry en het is allemaal OK. Ik kon hem kort 15 minuten na de training zien. Hij kwam alleen even snel zeggen: ‘Ik was bang’.

“OK, maar zeg niet dat het de schuld van iemand is, want nee… hij verliest gewoon een beetje de controle als hij nu spreekt en dat is een beetje triest.”

Zarco – die in tegenstelling tot Marquez een plaats in de top tien behield voor directe toegang tot kwalificatie 2 – heeft er alle vertrouwen in dat hij morgen zonder al te veel problemen zal kunnen rijden, hoewel zijn Desmosedici van de ene op de andere dag moet worden herbouwd.

“Fysiek ben ik in orde. Ik kreeg een grote klap op de bovenkant van mijn billen, daarom kon ik niet meteen bewegen en ik voelde me vreemd, maar er is niets gebroken”, zei hij.

“Ik ga nu overleggen met de fysiotherapeut om me goed te voelen voor morgen. Het zou allemaal in orde moeten zijn. We hebben gewoon een kapotte fiets en de monteurs zullen erg laat werken.

“Ik heb morgen een ander chassis, want deze is vernietigd. Dat is alles. Het maakt deel uit van [racing]… Maar we moeten de woorden gewoon een beetje beheersen, want ik ben geen domme jongen en hij kan mij niet de schuld geven.

“Dat is gewoon belachelijk.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: