“Ik ben net aan het zandzakken”, grapt Ricciardo


Monza-winnaar Daniel Ricciardo geniet van zijn eerste overwinning sinds Monaco 2018 en grapte dat zijn worstelingen eerder in het seizoen hem simpelweg zandzakken waren.

Aan het begin van het weekend, toen hem werd gevraagd naar zijn recente terugkeer in de vorm, hield de populaire Australiër het op de zomervakantie en beweerde dat de drie weken hem in staat hadden gesteld om te resetten.

Hoewel sommigen misschien hun twijfels hadden, moeten ze na zijn overwinning op Monza, toen hij McLaren’s eerste 1-2 leidde sinds Canada 2010, misschien nog een keer nadenken.

“Ik ben het hele jaar gewoon een zandzakkende SOB geweest”, grapte de 32-jarige. “Ik bedoel derde, vierde, vijfde… je kunt net zo goed winnen, dus dat is wat ik deed!

“Eerlijk gezegd was de pauze in augustus goed om te resetten, dus ik voelde me de afgelopen drie weekenden beter”, voegde hij eraan toe. “Het is waanzinnig om niet alleen te winnen, maar ook om een ​​1-2 te behalen. Voor McLaren om op het podium te staan, is enorm, laat staan ​​een-twee.”

Zeker als je terugdenkt aan die jaren in de F1-wildernis met Honda.

“Om eerlijk te zijn, zelfs als we de start zouden krijgen, was het nooit een garantie dat we de hele race zouden leiden, maar ik was in staat om als eerste voorop te blijven in de eerste stint”, zei hij over de race. “Ik denk niet dat we een megasnelheid hadden, maar het was genoeg om duidelijk Max achter ons te houden.

“Er waren safety cars, er was dit en dat,” vervolgde hij, “maar om letterlijk van start tot finish te leiden, ik denk niet dat iemand van ons dat had verwacht.

“Er was vrijdag iets in mij, ik wist dat er iets goeds zou komen.”

Natuurlijk betekende de terugkeer naar het podium de terugkeer van de beruchte shoey, en terwijl teamgenoot Lando Norris en teambaas Zak Brown deelnamen, onthield Valtteri Bottas zich begrijpelijkerwijs van stemming.

De Australiër onthulde vervolgens dat de overwinning hem hopelijk in staat zal stellen om twee lang gekoesterde dromen te realiseren.

De eerste volgt op een belofte van Brown waarmee hij in de NASCAR van Dale Earnhardt, eigendom van de Amerikaan, kan rijden.

Maar in plaats van er alleen mee te rijden, hoopt Ricciardo dat Brown er een cadeau van kan maken.

“Ik heb zoiets van, misschien een auto krijgen,” grijnsde hij. “Omdat het altijd was, ‘je krijgt een podium, je mag erin rijden’, hebben we het nooit over een overwinning gehad!

“Ik gaf hem mijn schoen waar hij uit dronk, dus misschien geeft hij me de auto. Het is een goede ruil!

“Er zijn een paar dingen vandaag, met twee helden,” vervolgde hij. “Dale Earnhardt is een grote held van mij, en om de kans te krijgen om achter het stuur van een van zijn auto’s te kruipen, is te gek. Dat zal zeker een soort knijpmoment zijn.

“Dan was de andere – het spijt me als ik nu een beetje egocentrisch klink – maar als ik aan McLaren denk, denk ik aan Senna. Dat zijn de vroege herinneringen.

“Ik heb de trofeeën in de kast van de MTC gezien en het is gek om nu een winnende trofee te hebben met mijn naam in vrijwel dezelfde kast.

“Dus dit zijn vandaag twee kleine dingen die ik zeker waardeer, en het zijn twee kleine surrealistische momenten waarvan ik denk dat ze me hebben geraakt.”

Bekijk onze zondaggalerij van Monza, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: