‘Ik ben hier niet om P4, P5 te kwalificeren’ – George Russell verdedigt de Canadese F1-kwalificatiegok | F1


Nu de baan droog was, besloot Russell in de laatste drie minuten van de kwalificatie op het Circuit Gilles Villeneuve op slicks te rijden.

Terwijl een droge lijn verscheen, was de baan nog steeds erg nat met een aantal plassen in de eerste reeks bochten.

Russell verloor de controle over zijn Mercedes tijdens zijn eerste vliegende ronde in bochten 1 en 2, waarbij hij wat kleine schade aan de achterkant van zijn auto opliep.

Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als achtste toen een top drie kwalificatiepositie mogelijk op de kaart stond als hij bij de tussenklassen was gebleven.

Hij legde zijn gok uit na de sessie en zei: “Het is een hoog risico, een hoge beloning. Ik denk dat het letterlijk bocht 1 was. Als dat net zo droog was geweest als de andere bochten, hadden we op een heel goede plek kunnen staan. Het verbaast me dat we nog maar een halve seconde verwijderd zijn van P4.

“We hebben vandaag een heel sterke plaats laten zien, maar zoals ik op de radio zei, ik ben hier niet om me hier te settelen voor P4, P5, we moeten dingen proberen. De punten zijn morgen en ik ben blij dat we iets anders hebben geprobeerd.”

Russell gaf de voorkeur aan de overstap naar de slicks, omdat dezelfde strategie vorig jaar werkte tijdens de Russische Grand Prix toen hij derde werd op de grid voor Williams.

“Ik zou niet in staat zijn geweest om de pits in te gaan, de banden te verwisselen en opnieuw te gaan”, voegde Russell eraan toe. “Het was daar gewoon letterlijk te nat, het was gewoon een droge lijn, maar beide keren dat ik er doorheen ging was er niet genoeg grip.

“We zagen het vorig jaar in Sochi toen we een risico namen met drie andere coureurs op de slicks en ik me als derde kwalificeerde in de Williams. Ik zat daar in mijn achterhoofd aan te denken, maar zoals ik al zei, we hebben dit jaar onder normale omstandigheden slechtere kwalificaties gehad. P4, P3, zou leuk geweest zijn, ik had zeker de snelheid om dat te doen, maar de punten zijn morgen. ”

Hamilton’s beste resultaat van het jaar

Teamgenoot Lewis Hamilton beleefde zijn beste kwalificatiesessie van het jaar met een vierde plaats.

De zevenvoudig kampioen schoof op naar de eerste startrij, maar werd verslagen door Carlos Sainz en daarna Fernando Alonso.

Na een zware reeks resultaten was Hamilton verheugd over zijn kwalificatie in Canada.

“Eerlijk gezegd voel ik me geweldig. Ik ben zo blij”, aldus Hamilton. “P4 heeft nog nooit zo goed gevoeld als ik eerlijk ben. Misschien toen ik in mijn eerste jaar racen in 2007 was toen ik mijn eerste P4 in kwalificatie kreeg, voelde het toen geweldig.

“Dit voelt zo, maar vooral omdat het een heel, heel moeilijk jaar is geweest. Waar we vandaag mee te maken hebben gehad, is moeilijk voor iedereen daarbuiten. Echt zo blij om ons daar te hebben en ons in de positie te brengen. Iedereen werkt zo hard en we worden constant geconfronteerd met deze uitdagingen met deze auto.

“We hebben van de ene op de andere dag veel werk verzet. We gingen gisteren twee verschillende richtingen uit om te proberen de informatie te krijgen. De manier van George was toevallig een stuk beter, dus de auto voelde tijdens de sessie niet zo goed aan. Ik denk dat we morgen in een veel betere positie zouden moeten zijn. We hebben nog steeds iets andere setups voor de race, maar we bevinden ons in een geweldige positie, dus hopelijk kan ik die positie tenminste vasthouden. ”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: