“Ik ben gestopt met het kijken naar de race”, geeft Binotto toe


Nadat hij Carlos Sainz al verloor, geeft Mattia Binotto toe dat hij de laatste paar ronden van de Oostenrijkse GP niet heeft gezien toen Charles Leclerc worstelde met een gasprobleem.

Kort na Sainz’ pensionering in ronde 56, begon Leclerc te klagen over een vastzittend gaspedaal, en ondanks de beste inspanningen van zijn team om hem door het probleem te leiden, begon Max Verstappen het gat te dichten.

De Monegask kreeg de auto naar de vlag, waarmee Ferrari de vierde overwinning van het seizoen behaalde en het kampioenschapsgevecht tot op 38 punten van Verstappen sloot.

Toch werd het teambaas Binotto allemaal te veel.

Ik moet toegeven dat ik erg nerveus was”, zei de Italiaan. “Ook teleurgesteld door wat er met Carlos is gebeurd.

“Ik was zo nerveus dat ik in de laatste drie ronden stopte met kijken naar de race”, gaf hij schuchter toe.

Gevraagd naar de oorzaak van het probleem van Leclerc, zei hij: “Ik denk dat we het moeten bevestigen. Van wat ik heb gehoord, is de eerste feedback dat het meer een mechanische was. Maar ik heb niet meer details dan dat.”

“Het was niet alleen een beetje stressvol, het was erg stressvol”, zei Leclerc. “Het gaspedaal was erg inconsistent en in het midden van de bochten bleef het een beetje vastzitten aan welk percentage dan ook.

“In bocht 3 was het erg lastig, want daar wil je geen middensnelheidsbochten meer”, voegde hij eraan toe. “Het was best lastig om te managen, niet zozeer in de hoge snelheid, vooral in de lage snelheid, maar aan het einde slaagden we erin om de auto naar het einde te krijgen, wat geweldig is.

“Vreemd genoeg was het min of meer tegelijkertijd (toen Sainz met pensioen was)”, gaf hij toe, “dus natuurlijk had ik het in mijn gedachten.

“Ik wist dat het geen probleem was met de motor, want het was echt het pedaal dat raar aanvoelde, eerst bij het ophalen en dan aan het einde kwam het niet meer terug naar nul. Maar gelukkig ging het tot het einde van de race .

“Ik had het absoluut nodig”, zei hij over de overwinning, “natuurlijk wanneer ik aan een nieuwe race begin, sinds vijf races geleden heb ik een glimlach op mijn gezicht en ik bleef optimistisch, maar het was duidelijk dat harde races na zware races het voelde alsof alles was tegen mij.

“Eindelijk hadden we een doorbraak, een goede race vandaag en het voelt geweldig om weer te winnen.”

Bekijk onze zondaggalerij van Spielberg hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: