Horner overhandigde officiële waarschuwing – Pitpass.com


Red Bull-teambaas Christian Horner heeft een officiële waarschuwing gekregen nadat hij de vlaggenmaarschalk die in Q3 met de dubbele gele vlag zwaaide, beschuldigde van een “schurkenstaat”.

Terwijl de stewards hun beslissing aankondigden, waarbij Max Verstappen een gridstraf van 5 plaatsen kreeg, slechts 90 minuten voor de start van de race, in gesprek met Luchtsporten, Horner sprak zijn frustratie uit.

“Ik denk dat het gewoon een malafide marshal is die een vlag uitsteekt en hij is niet geïnstrueerd door de FIA”, zei hij. “Ze moeten hun marshals onder controle hebben. Zo simpel is het, want dat is een cruciale klap in dit wereldkampioenschap voor ons. We beginnen P7 op een circuit waar je niet kunt inhalen, dat is enorm.”

“Ik denk dat er een paar volwassenen moeten zijn die volwassen beslissingen nemen”, voegde hij eraan toe. “Als je gewoon binair bent, steekt iemand een gele vlag uit, het is gewoon frustrerend.

“Ik vind dat de racedirecteur de controle over het circuit moet hebben. Hij is de scheidsrechter aan het eind van de dag en anders krijg je een maarschalk die besluit een gele vlag uit te steken. Hoe werkt dat?”

Horner legde aan de stewards uit dat de opmerkingen zijn gemaakt onder druk van de concurrentie naar aanleiding van de aan Verstappen opgelegde straf.

De stewards legden echter uit dat de betrokken maarschalk zijn werk precies deed zoals voorgeschreven in de International Sporting Code.

Horner bood aan om zijn excuses aan te bieden aan de betrokken maarschalk en om aan de media uit te leggen dat hij het niet beledigend bedoelde, hij bood ook aan om begin februari deel te nemen aan het 2022 FIA International Stewards Program.

Spreken met Lucht na de hoorzitting legde Horner uit: “Er zijn enkele opmerkingen gemaakt, denk ik, in ons interview eerder, waar je me vroeg naar de marshalling en ik zou graag duidelijk willen maken dat marshals geweldig, geweldig werk doen.

“Het zijn vrijwilligers, en ze doen geweldig werk. En mijn frustratie in wat ik eerder uitte was niet bij marshals, het was bij een omstandigheid.

“Dus als iemand een overtreding heeft begaan, dan bied ik daarvoor uiteraard mijn excuses aan. Maar het is nog steeds frustrerend om te eindigen met de situatie die we hadden.

“Ik heb mijn excuses aangeboden als er op enigerlei wijze een overtreding is begaan, want dat was niet de bedoeling”, vervolgde hij. “Mijn frustratie was niet met een individuele maarschalk. Het was met een situatie waarin een auto was doorgereden, er was geen geel. Een auto krijgt een enkele gele, een auto krijgt een dubbele geel. Dus het is de inconsistentie daarover.

“Daar kunnen we van leren. Als sport kunnen we daarvan leren, maar alle marshals die er zijn: we hebben je nodig, we vinden dat je geweldig werk levert. En excuses als er een overtreding is geïnterpreteerd.”

Gevraagd of zijn opmerkingen het gevolg waren van de druk van het kampioenschap die hem bereikt, zei hij: “Ik denk dat we eigenlijk redelijk goed zijn geweest zonder onze emoties. Ik heb niet naar camera’s of dat soort dingen gewezen en gevloekt .

‘Ik ben hetero. Ik zeg je wat ik denk. Als ik denk dat je een eikel bent, zal ik je vertellen dat je een eikel bent.’

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: