Formule 1

Hongaarse Grand Prix: Daniel Ricciardo zegt dat hij weer ‘verliefd’ is geworden op de F1


Alpha Tauri-coureur Daniel Ricciardo lacht terwijl hij op een scooter door de paddock rijdt tijdens de Grand Prix van Hongarije
Daniel Ricciardo reed voor Alpha Tauri in zijn vorige gedaante als Toro Rosso in 2012 en 2013

Daniel Ricciardo zegt dat hij “weer verliefd” is geworden op de Formule 1 terwijl hij zich voorbereidt om terug te keren op de grid tijdens de Hongaarse Grand Prix van dit weekend.

Ricciardo, vorig jaar gedropt door McLaren, zei dat hij opgefrist was na zeven maanden out en “hongerig en klaar om te gaan – behoorlijk opgepompt” was.

Hij voegde eraan toe: “Ik heb het gevoel dat ik mezelf weer ben geweest.”

Het McLaren-contract van Ricciardo werd vorig seizoen een jaar eerder ontbonden na twee jaar worstelen om het eens te worden met teamgenoot Lando Norris.

Hij is sinds het begin van het jaar de reservecoureur van Red Bull en verdiende zijn plek terug bij het team waar hij in 2012 zijn eerste volledige seizoen reed met een test op Silverstone vorige week waarin hij indruk maakte.

“Ik stapte er gewoon in en reed”, zei Ricciardo. “Ik dacht nergens echt aan. Ik reed gewoon en had plezier. De tijden waren goed en ik was competitief.

“Er zal veel te leren zijn, maar ik ga dit weekend niet alles oplossen, dus het gaat er echt om me te concentreren op het gebruik van dingen waar ik goed in ben.

“Alles wat ik vorige week voelde toen ik in de auto reed, is hoe ik weer wil racen. Ik wil gewoon in het moment zijn, ervan genieten, niet te ver vooruit denken.”

Ricciardo bevestigde teambaas De bewering van Christian Horner eerder deze week dat hij in de toekomst terugkeerde naar Red Bull. Hij verliet het team eind 2018 met het gevoel dat ze te veel bezig waren met Max Verstappen en ging eerst naar Renault en vervolgens naar McLaren.

Hoewel Alpha Tauri dit jaar naar de achterkant van de grid worstelt, ziet hij een terugkeer als een springplank naar grotere dingen.

“Ik wist alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, en als ik wat vrije tijd zou nemen, zou het heel moeilijk zijn om weer aan de top te komen”, zei Ricciardo.

“Natuurlijk was dat mijn wens, maar ik denk ook dat je op een gegeven moment realistisch moet zijn en moet zeggen: ‘Oké, als ik terug wil naar bijvoorbeeld een Red Bull-zetel, dan zal het een proces en een pad vergen’. Dit is voor mij op dit moment de beste weg.”

Hij zei dat hij vorige week met de Alpha Tauri-auto op de simulator had gereden en er naar uitkeek om hem vrijdag voor het eerst de baan op te rijden op de Hungaroring.

“Ik weet dat de auto beperkingen zal hebben en ik weet zeker dat hij niet zo goed zal aanvoelen als de auto waarin ik een week geleden reed. Maar daar zal ik gewoon mee werken.

“Ik heb er vorige week op de sim gereden en het leek in orde. Ik denk dat het een solide dag op de sim was.

“Het wordt een auto waar ik aan moet werken, maar ik zie het pessimistische standpunt niet in, het is gewoon een kans voor mij.”

Hij zei dat hij geloofde dat zijn worstelingen bij McLaren erop gericht waren dat hij “gewoon het vertrouwen miste om gewoon naar buiten te gaan en te rijden. Andere gedachten sluipen in je op.”

Hij zei dat zijn terugkeer bij Red Bull, waarvoor hij tussen 2014 en 2018 zeven races won, hem in staat had gesteld zijn geest op te frissen.

“Ik heb over het algemeen genoten van dit jaar”, zei Ricciardo. “Het was erg leuk om terug te zijn in de Red Bull-familie en het gaf me wat tijd weg die absoluut nodig was.

“Ik had een vrij jaar verwacht. Ik heb niet het hele jaar gehad, maar ik had genoeg tijd die me van brandstof en energie hield.”

Een record dat wacht om verbroken te worden en een jubileum

Fernando Alonso en het Renault-team vieren het winnen van de Hongaarse Grand Prix van 2003
Na het winnen van zijn eerste Formule 1-race met Renault tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2003, behaalde hij met het team in 2005 en 2006 het rijderskampioenschap.

De race van dit weekend markeert twee belangrijke mijlpalen in de F1.

Red Bull heeft de kans om een ​​nieuw record voor opeenvolgende overwinningen te vestigen, aangezien een overwinning op zondag hun 12e op rij zou zijn en hen voorbij het doel van McLaren in 1988 zou brengen.

Verstappen, die dit jaar acht van de tien races heeft gewonnen en er met het rijderskampioenschap vandoor gaat, zei: “Ik denk niet aan het record. Als we winnen, betekent dit dat we het record breken, maar het is belangrijker dat we winnen.”

Red Bull heeft dit weekend een aantal upgrades aan de auto, waaronder hervormde side pods met een smallere koelopening.

Verstappen zei: “Normaal gesproken maakt het de auto een beetje sneller, maar het ziet er ook mooi uit. Iedereen probeert altijd zijn auto te verbeteren, dus dat is wat we proberen te doen.”

Het weekend markeert ook de 20e verjaardag van de eerste F1-overwinning van Fernando Alonso.

De Spaanse legende, die twee wereldtitels heeft gewonnen en 32 overwinningen heeft behaald, herinnerde zich zijn overwinning in 2003 voor Renault als “een magisch moment in mijn leven – het veranderde veel dingen in mijn leven van de baan. In Spanje heb ik al 20 jaar geen privacy meer in mijn leven. De eerste overwinning is iets groots.”

Hij zei dat hij “nog steeds dezelfde motivatie en hetzelfde plezier in het racen heeft” als 20 jaar geleden en dat hij “niets zou veranderen.” [about my career] – Ik heb nergens spijt van”.

Alonso, derde in het kampioenschap tussen Verstappen en de andere Red Bull-coureur Sergio Perez, zei dat hij verwachtte dat zijn Aston Martin komend weekend weer competitiever zou zijn na moeilijke races in Oostenrijk en Groot-Brittannië.

“De lay-out van de baan en de kenmerken lijken iets meer op de circuits waar we goed presteerden”, zei de 41-jarige. “Hoge snelheidsbochten en lange rechte stukken zijn misschien niet de sterke punten van ons pakket.

“Hopelijk kunnen we hier terugkomen op een sterke prestatie, ook al hebben onze belangrijkste concurrenten hun pakket verbeterd en zullen ze erg sterk zijn.”

Kijk op iPlayer-bannerKijk op iPlayer footerSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: