Hoe Michael Schumacher ervoor zorgde dat Daniel Ricciardo “erbij hoorde” in de Formule 1


Daniel Ricciardo zegt dat een off-track ontmoeting met Michael Schumacher hem het gevoel gaf dat hij echt “er thuishoorde” in de Formule 1.

De Australiër racete aan het begin van zijn Formule 1-carrière tegen de zevenvoudig voormalig wereldkampioen, terwijl Schumacher racete met Mercedes na zijn comeback.

Op Suzuka in 2012 baande Schumacher zich een weg door het veld vanaf een start op de achterste rij, maar kon in het laatste deel van de race de jonge Aussie niet passeren – en Ricciardo pakte het verhaal vanaf daar op…

“Ik had Michael Schumacher achter me. Hij racete nog toen ik begon, wat op zich al surrealistisch was. Ik kan dat nog steeds niet echt geloven, want hij was een held van mij toen ik opgroeide’, vertelde Ricciardo aan Helwani, geciteerd door Fox Sports Australia.

“Hij zat achter me en op dat moment zat hij in een betere auto en dit en dat, en hij was ook Michael Schumacher. Ik verdedigde hem voor de laatste 10-15 ronden en het was voor het laatste punt, dus het was een top 10 (finish) die groot was voor mij op dat moment in mijn carrière.

“Het was toen ik niet onder de druk viel en ik niet overweldigd werd door het feit dat Schumacher achter me stond. om de druk en alles vol te houden’.”

De voormalige HRT-coureur racete in 2012 bij Toro Rosso en de paden van hem en Schumacher kruisten elkaar zelden op het circuit, gezien de relatieve snelheid van beide auto’s op dat moment.

Maar na de sensatie van het racen tegen de grote Duitser – die de huidige McLaren-coureur eerder had bestempeld als een “god van de sport” – in Japan, Ricciardo zei dat het moment van doorbraak voor hem kwam tijdens het volgende raceweekend in Korea, met een gesprek dat op persoonlijk vlak een belangrijk moment voor hem werd in zijn Formule 1-carrière.

“Wat waarschijnlijk nog cooler was, was tijdens de volgende race. We hebben de rijdersparade een paar uur voor de race en we lopen allemaal samen rond en zwaaien naar de menigte en dat”, legde Ricciardo uit.

“Hij kwam naar me toe – en ik had hem nog niet echt gesproken – en hij kwam naar me toe en ging ‘goed gedaan in Japan, je hebt heel goed verdedigd’ en ik had zoiets van ‘wauw, cool’.

“Dat was echt het eerste moment waarop ik dacht ‘oké, misschien hoor ik er wel bij’.”

PlanetF1-oordeel

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: