MotoGP

Het ultimatum van Pedro Acosta aan KTM voor de opstelling van MotoGP-rijders voor 2024? “Zo niet oranje, dan misschien wel rood…” | MotoGP


Red Bull KTM Ajo-rijder Acosta is nog maar 18, maar laat zijn wonderbaarlijke bekwaamheid al zien in de Moto2.

Echter, vertelde KTM Motorsport-directeur Pit Beirer Speedweek dat het hun voorkeur heeft om bij hun huidige vier rijders te blijven voor de 2024 MotoGP-rijdersopstelling en Acosta in Moto2 te verlaten.

‘Ik ken de situatie niet,’ zei Acosta.

“Ik geloof in KTM, ze hebben me een motor gegeven toen ik zonder team zat.

“Ik geloof in hen om de beslissing voor de MotoGP te nemen.

“Maar als ik me niet in oranje kan kleden, misschien wel in rood…”

Er is geen duidelijke landingsplaats in het leger van Ducati-motoren voor Acosta, maar hij wordt beschouwd als een toekomstige MotoGP-superster en zijn potentiële beschikbaarheid zal waarschijnlijk de aandacht trekken van elke teambaas in de paddock.

Op de vraag of hij blij is vast te houden aan het huidige plan van KTM om hem volgend jaar in de Moto2 te laten, zei Acosta: “Ik geloof in KTM, als ze besluiten mij een plaats in de Moto2 te geven.

“Ze hebben ervaring om echt te plannen wat het beste is voor mijn carrière, en voor mijn [first] seizoen in de MotoGP.”

En zijn voorkeur gaat uit naar de koningsklasse bij zijn huidige werkgevers: “Ik hoop. Ik geloof echt in hen. Mijn hart is in oranje.

“Ze geven me een gezin, alles wat ik nodig heb om te trainen, een echt competitieve motor om voor het kampioenschap te vechten.

“In Moto3 deden ze dingen tussen de ene race en de andere, omdat ik sneller moest zijn. Ik ben ze dankbaar. Waarom ga je niet met KTM naar de MotoGP?”

Beirer legde zijn plannen voor Acosta uit: “De afgelopen jaren hebben we heel hard moeten leren dat jonge rijders als Iker Lecuona of Raúl Fernandez te snel opgebrand zouden kunnen raken in de MotoGP.

“Ik zou graag zien dat Pedro Acosta nog een jaar in de Moto2 blijft. De jongen is zo jong!

“Als hij op 19-jarige leeftijd overstapt naar de MotoGP, moet je in gedachten houden: Dani Pedrosa heeft zojuist in Jerez laten zien dat je op 37-jarige leeftijd nog steeds succesvol kunt zijn in de MotoGP.

“Pedro is zo snel en zo goed, hij heeft geen stress en geen tijdsdruk om in de koningsklasse te komen.”

KTM-fabrieksrijders Jack Miller en Brad Binder zitten vast aan contracten voor 2024.

Pol Espargaro en Augusto Fernandez vormen het GASGAS Tech3-team.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.