Herbert dringt er bij Lawrence Stroll op aan zijn zoon te laten vallen


Johnny Herbert heeft Aston Martin-teameigenaar Lawrence Stroll opgeroepen om te overwegen zijn zoon Lance te laten vallen.

In 2021 door teamgenoot Sebastian Vettel met 14-8 out-gekwalificeerd en 34 punten scoorde op de 43 van de Duitser, is het dit jaar niet eenvoudiger geweest, met de 23-jarige, out-gekwalificeerde 6-1 en slechts 3 punten voor zijn krediet in vergelijking met de 13 van zijn teamgenoot.

“Lance heeft de laatste tijd een beetje een moeilijke tijd gehad”, vertelt racer die tv-expert werd, vertelt Herbert aan de F1-natie podcasten. “Soms denk ik dat er een bepaalde tijd is dat, als het niet voor hem gebeurt, Lawrence tegen zijn zoon moet zeggen: ‘Ik heb je een kans gegeven, het gaat niet helemaal goed, nu moet ik het juiste doen voor het team’.

“Er komt een moment dat het gaat gebeuren”, meent Herbert. “Ik weet niet precies wanneer dat zal zijn, maar het is aan Lance om het werk te doen dat hij moet doen en dat werk consequent te doen. Op dit moment is het een beetje rommelig.”

Mocht Stroll Snr zijn advies opvolgen, dan is volgens Herbert de ideale vervanger Pierre Gasly, die vorige week bevestigde dat hij voor 2023 bij AlphaTauri blijft.

“Hij moet doen wat Daniel deed, wegbreken”, zegt Herbert over de banden van de Fransman met Red Bull, een terugkeer naar het ‘grote team’ nu duidelijk uitgesloten.

“Ik denk dat hij daar al zou moeten zijn om precies te informeren wat ze willen doen en zeggen: ‘Ja, ik ben klaar en bereid om aan boord te komen’.”

Stroll beweert van zijn kant geen vertrouwen te hebben in de AMR2.

“We leren altijd, maar ik denk van mijn kant dat ik met de auto op een betere, comfortabelere plek wil komen”, zei hij onlangs. “Ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet zo zelfverzekerd ben in de auto en me niet erg precies en voorspelbaar voel in de auto.

“Ik moet blijven werken om terug te keren naar de plaats waar ik vorig jaar en het jaar ervoor was, waar het voorspelbaarder en comfortabeler was”, geeft hij toe. “Nu is het gewoon een beetje moeilijk voor mij, ik moet blijven werken met mijn ingenieurs om dat uit te zoeken.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: