https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Heeft Sainz een doorbraak gemaakt met Ferrari’s 2022 F1-auto?


De Spanjaard kende een moeilijke start van het seizoen 2022, omdat hij verschillende crashes opliep en moeite had om het tempo van teamgenoot Charles Leclerc te evenaren, die twee van de eerste drie races won.

Sainz lijkt onlangs een bocht te hebben gemaakt, nadat hij als tweede was geëindigd in Monaco, dicht bij zijn eerste poleposition in Bakoe was gekomen en toen nipt een eerste F1-overwinning in Montreal misliep.

Na te hebben geprofiteerd van een late Safety Car, achtervolgde Sainz Max Verstappen voor de laatste 15 ronden van de Canadese Grand Prix, maar hij kon niet dichtbij genoeg komen om een ​​aanval uit te voeren terwijl de Red Bull-coureur volhield voor de overwinning.

Op de vraag na de race of hij zich nu in staat voelt om Verstappen en Leclerc vaker uit te dagen, antwoordde Sainz: “Ik hoop het, maar zoals ik een paar races geleden zei, ik wil het een beetje meer race per race bekijken. je weet wel, niet te veel nadenken over het kampioenschap of iets dergelijks.

“Ik wil me echt concentreren om op een circuit te komen en kijken of ik mezelf in een goed venster van prestaties en comfort in de auto kan krijgen. Ik denk dat ik dat dit weekend heb gedaan, sinds FP1 zag ik er erg snel uit, zowel in de kwalificatie als in de race. race tempo.

“In de race ging ik voluit zonder angst om de auto te verliezen, zoals ik bijvoorbeeld in Barcelona had gedaan.

“Er wordt goede vooruitgang geboekt; we hebben wat dingen aan de auto veranderd om te proberen het wat meer naar mijn zin te maken, en ze lijken te werken. Maar tegelijkertijd denk ik dat ik meer circuits nodig heb, Ik heb meer verschillende soorten bochten nodig om dat goed te voelen.”

Meer zelfverzekerde Sainz ‘nu een kanshebber voor overwinningen’

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, vond dat de prestaties van Sainz in Canada blijk gaven van een nieuw vertrouwen dat volgens hem de Spanjaard kan aanzetten tot een kanshebber voor overwinningen.

“Ik denk dat hij race na race meer zelfvertrouwen krijgt, zijn rijstijl verbetert en steeds sneller wordt en hij is blij, hij is meer ontspannen”, zei Binotto.

“Ik ben er vrij zeker van dat hij in de volgende races zal bewijzen dat hij ook een kanshebber is voor de overwinning in een enkele race. Ik ben best tevreden met de manier waarop hij reed en het is belangrijk voor ons als Scuderia dat we kan ook op hem rekenen, om te weten dat hij heel snel kan zijn.”

Sainz moet nog een pole scoren in de F1, terwijl Leclerc er dit seizoen zes heeft behaald. Binotto gaf toe dat de kwalificatie het gebied is waar Sainz de grootste verbetering kan maken.

“Om te winnen met zo’n close gevecht met Red Bull en Max, moet je het hele weekend perfect zijn”, voegde hij eraan toe.

“En misschien was de kwalificatie niet perfect van Carlos. Dat kostte hem misschien wat, want voorlopen of achtervolgen is zeker een andere zaak.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: