Hamilton wil ‘respect’ intact houden met Verstappen na F1-botsing Groot-Brittannië | F1


Voor het eerst in 2021 kwamen de twee titelrivalen van de F1 in de eerste ronde op Silverstone tot slaag toen Hamilton probeerde Verstappen in te halen in de snelle rechtshandige van Copse.

Verstappen werd de barrière in gestuurd, terwijl Hamilton zijn achtste Britse Grand Prix won, ook al moest hij bij zijn pitstop een tijdstraf van 10 seconden uitzitten.

Met de spanningen die waarschijnlijk hoog zullen zijn tijdens de Hongaarse Grand Prix van volgend weekend, heeft Hamilton een ‘balans’ in termen van gegeven ruimte en respect op het circuit.

“Ik zou graag denken dat we over het algemeen moeten groeien en van deze ervaringen moeten leren”, zei Hamilton op de persconferentie na de race. “Er is nooit een… er is zelden een incident dat 100% de schuld van iemand is. Het is altijd een mengeling omdat er twee mensen zijn – of duidelijker – dus ik denk dat er dingen zijn die we allebei kunnen leren.

“Ik zou zeggen dat Max hier waarschijnlijk een van de meest agressieve coureurs is – alleen vanuit mijn persoonlijke mening – hij doet het natuurlijk geweldig – maar ik denk dat we echt moeten proberen de beste balans te vinden op het circuit met ruimte en respect voor elkaar, zodat we kunnen blijven racen en goede races kunnen hebben zonder te botsen. ”

Hamilton gelooft dat Verstappen agressiever is dan hij was in zijn McLaren-dagen en de verschillende mate van ervaring van het paar heeft invloed op hun filosofieën bij het vechten van wiel tot wiel.

“Ik denk dat het een normale strijd is”, voegde Hamilton eraan toe. “Ik denk dat ik over het algemeen… toen ik jonger was, natuurlijk, was ik waarschijnlijk net zo agressief – misschien niet zo agressief als Max is, maar ik was behoorlijk agressief als jongere – en ik denk dat ik nu veel ben nu ouder en ik weet dat het een marathon is en geen sprint en dus denk ik dat ik een beter beeld heb van hoe ik mijn racen benader.

“Maar we zijn in een strijd verwikkeld en ik denk dat hij dit jaar erg agressief is geweest en meestal moest ik toegeven en een incident met hem vermijden en leven om later in de race door te vechten. Zoals je gisteren zag, als hij eenmaal vrij is, zijn ze te snel, dus als een kans zich voordoet, moet ik proberen die te grijpen, dat is wat we daar doen, en racen, en dit ene moment, Ik kreeg een geweldige exit uit bocht 7 en ik was erg blij met de dummy dat ik naar links kon gaan en vervolgens naar binnen kon gaan en dat gat kon dichten.

“Gelukkig kon hij het niet sluiten. Maar helaas bleef de agressie van zijn kant en kwamen we in botsing.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: