Hamilton voelt ‘geen druk’ in F1-titelstrijd tegen Verstappen | F1


Hamilton kon zich alleen herstellen om als vijfde te eindigen in de Turkse Grand Prix, terwijl Verstappen als tweede stond met zes punten voorsprong in het klassement.

De zevenvoudig kampioen was de snelste tijdens de kwalificatie in Istanbul Park, maar een gridstraf van 10 plaatsen voor een motorwissel bracht hem terug naar de 11e plaats op de grid.

Hoewel Hamilton teleurgesteld was dat hij cruciale punten in de titelrace misliep, werd hij aangemoedigd door de prestaties van teamgenoot Valtteri Bottas, die Verstappen met meer dan 14 seconden versloeg.

“Ik voel geen druk, ik voel me erg gekoeld”, zei Hamilton. “Ik hou er niet van om punten te verliezen, maar het is nu eenmaal zo. Ik heb dit weekend alles gedaan wat ik kon.

‘Nou, we hebben niets aan de auto gedaan. Dus… ik weet niet echt waarom dat het geval is, ik denk dat de twee circuits waarop we hebben gereden misschien wat meer bij ons pasten, maar de auto voelde goed aan, het voelde geweldig dit weekend.

“Hopelijk vooruitgaand, heeft Valtteri vandaag geweldig werk geleverd. Als we de volgende races zo kunnen blijven presteren, zal dat goed zijn voor het team en als de auto blijft presteren zoals dit weekend, zal dat goed zijn.” voor ons.”

Ondanks de geruchten over betrouwbaarheid van Mercedes met zijn krachtbron, betwijfelt Hamilton of hij later in het seizoen nog een gridstraf zal moeten nemen.

“Ik geef er niet echt energie aan, het is niet mijn taak om me daar zorgen over te maken”, voegde Hamilton eraan toe. “Ik liet de jongens zich daarop concentreren, mijn motor is in goede staat, mijn eerste motor deed ik denk 6 races, we hebben nog steeds motor twee en ik denk dat motor drie er nog steeds is.

“Voor zover ik weet hoef ik dat hopelijk niet te doen, maar ik kan niet voorspellen wat er gaat gebeuren.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: