Hamilton: Verstappen-penalty schept ‘belangrijk precedent’ voor F1 | F1


Verstappen kreeg een gridstraf van drie plaatsen voor Sochi nadat de stewards hem “overwegend” de schuld gaven.

Het paar kwam met elkaar in botsing in de eerste reeks bochten toen Verstappen in bocht 2 de stoeprand raakte, waardoor zijn auto de lucht in ging en eindigde op de top van Hamilton’s Mercedes W12.

Hamilton kwam ongedeerd weg dankzij de rolbeugel en Halo-beveiliging op zijn auto.

Terugkijkend op het incident na de race op Monza, zei Hamilton dat hij ‘trots op de stewards’ was omdat hij Verstappen een penalty had gegeven.

“Nou, het is een grote schok,” zei hij. “Ik race al heel lang en we nemen de hele tijd risico’s, dus ik denk dat je pas echt schrik krijgt als je zoiets meemaakt en je naar het leven kijkt en beseft hoe kwetsbaar we zijn.

“Maar als dat het resultaat is, dan denk ik dat ik uiteindelijk trots ben op de stewards, en ik heb wat tijd nodig om er echt over na te denken, maar het schept zeker een precedent en ik denk dat het belangrijk is voor ons om vooruit te gaan dat er zijn er strikte regels. Ik zal wachten om met het team te praten om erachter te komen wat het eigenlijke rapport zegt. ”

Verstappen was het niet eens met het oordeel van de stewards en bestempelde het als een “race-incident”.

“We waren vandaag aan het racen om positie, maar je hebt twee mensen nodig om samen te werken om de bocht te maken en Lewis bleef maar knijpen totdat er geen ruimte meer was voor twee auto’s en toen crashten we”, voegde Verstappen eraan toe. Toen hij de pits verliet, begon hij me in bocht 1 te persen, dus ik moest het groene deel van de baan gebruiken.

“Het was erg krap, maar er was ruimte voor mij om naar buiten te gaan en toen werd ik op de oranje worst-kerb geduwd. Ik was daar om hard maar eerlijk te racen. Ik ben het niet helemaal eens met de straf omdat ik denk dat het een race-incident was. Het is heel jammer wat er vandaag is gebeurd, maar we zijn allebei professionals en dus gaan we verder.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: