Formule 1

Hamilton heeft na 300 F1-races nog ‘voldoende brandstof in de tank’


De zevenvoudig wereldkampioen claimde bij zijn 300e F1-start een sterke tweede plaats achter Max Verstappen met een indrukwekkende rit nadat Charles Leclerc uit de leiding crashte bij Paul Ricard.

Eerder dit weekend onthulde Mercedes-baas Toto Wolff dat hij en Hamilton vroege besprekingen hadden gevoerd over de mogelijkheid om het huidige contract van de 37-jarige, dat eind 2023 afloopt, te verlengen.

Wolff zei dat hij dacht dat Hamilton de ongekende mijlpaal van 400 races zou kunnen bereiken voordat hij met pensioen gaat.

Gevraagd naar de opmerkingen van Wolff na de Grand Prix van zondag, antwoordde Hamilton: “Dat zijn veel races. Allereerst wil ik dankbaar zijn dat ik op dit punt ben gekomen.

“Maar ik voel me nog steeds fris en ik heb nog steeds het gevoel dat ik voldoende brandstof heb.” [left] in de tank. Ik geniet van het proces en kom elke dag aan en werk met deze groep mensen.

“Ik geniet ook meer dan ooit van het werken met de sport. We hebben geweldige mensen die de sport leiden en geweldige gesprekken voeren over de richting die we als sport opgaan, dus ik geniet er meer dan ooit van.

“Ik wil weer winnen en dat zal tijd kosten, maar ik weet zeker dat we op een gegeven moment zullen gaan zitten om over de toekomst te praten.

“Maar nogmaals, alleen met ons team, wil ik altijd blijven bouwen. Het is één ding om races te hebben, maar het is ook doorgaan met het werk dat we buiten doen en meer doen, waarvan ik denk dat Mercedes en wij altijd meer kunnen doen, en dat zullen we ook doen.”

Hamilton was opgetogen met zijn en Mercedes’ beste resultaat van wat tot nu toe een moeilijke campagne was.

Hoewel de Mercedes van Hamilton het tempo niet had om Verstappen uit te dagen voor de overwinning, sprong hij met een geweldige start voor op de Red Bull van Sergio Perez en kon hij de Mexicaan in de vroege stadia afhouden voordat hij foutloos werd.

En de Brit, die de langste overwinningsdroogte van zijn hele F1-carrière doormaakt, blijft ervan overtuigd dat Mercedes dichter bij een eerste overwinning van het seizoen komt.

“Dit is mijn 300e GP en ik werd ongelooflijk dankbaar wakker voor alle mensen die bij me zijn geweest”, voegde Hamilton eraan toe.

“Voor Ron Dennis en Mercedes die me de kans gaven toen ik jong was. Martin Whitmarsh, Mansour Ojjeh. Toto Wolff, Niki Lauda, ​​Ola Kallenius, Markus Schafer en Dieter Zetsche. Al deze ongelooflijke mensen hebben me gesteund sinds ik 13 was.

“Al mijn races werden aangedreven door Mercedes en ik ben erg trots om hier te staan ​​om hen te vertegenwoordigen.

“We moeten blijven pushen en ik hoop dat we een beetje dichterbij komen. Dit weekend he [Max] was slechts 10 seconden verder, dus we zijn dichterbij.

“Ze houden” [Perez] achter is zwaar, vooral met hun rechte lijnsnelheid.

“George en ik hadden niet verwacht dat we tweede en derde zouden worden, dit is een geweldige dag voor mij en ik neem die positiviteit mee naar Boedapest.”

Op de vraag of hij nu wat meer van het seizoen begint te genieten, antwoordde Hamilton: “100%.

“Het begin van het jaar was – niet ellendig, het kan altijd veel erger – maar vanuit het perspectief van een coureur was het zo verwarrend om deze auto te begrijpen.

“Om nu in een positie te zijn waarin we de auto een beetje meer beginnen te begrijpen, heeft het ons veel meer rijplezier gegeven.

“We missen nog steeds prestaties op sommige van die gebieden, maar we komen er langzaamaan. Het gaat erom dat je er constant aan blijft knagen.

“Helaas kun je op dit moment geen grote sprongen maken. Maar wie weet? Misschien komt er op een gegeven moment een grote sprong en zijn we daar.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: