GP van Qatar: Aantekeningen raceteam – Red Bull


Max Verstappen: “Ik ben natuurlijk blij met het resultaat van vandaag. Dit weekend was behoorlijk moeilijk voor ons als team en we hebben nog steeds geen tempo. Ik heb alles geprobeerd na de gridstraf van vijf plaatsen om als tweede te eindigen en de score te behalen.” snelste ronde is echt goed Ik had een spannende start en ik wist dat de eerste paar ronden erg belangrijk waren, ik had een goede start en ik was vrij snel terug naar de tweede plaats, vanaf daar probeerde ik het gat klein te houden en dat werkte best goed. Ik had plezier vandaag, vooral toen ik voor de snelste ronde ging. Het is jammer dat Checo vandaag niet op het podium is gekomen, hij scoorde goede punten voor het team. Ik ben ook blij voor Fernando, we Iedereen weet hoe goed hij is, daar bestaat geen twijfel over. Voorlopig moeten we gefocust blijven, er zijn nog twee races te gaan en er kan van alles gebeuren, alles is mogelijk.”

Sergio Pérez: “We zijn erin geslaagd om te herstellen van de kwalificatie en zijn snel door de grid gegaan vanaf P11, we waren in een zeer goede positie om op het podium te staan, maar helaas is het niet gelukt. Het was een erg vermoeiende race, ik zat de hele tijd vol tijd, inhalen en duwen. We veranderden onze strategie gedurende de race; in sommige etappes gingen we voor één stop en bij andere twee, maar de banden van anderen explodeerden, dus we moesten die van ons beschermen om een ​​lekke band te voorkomen en onze positie te maximaliseren in het constructeurskampioenschap. Ik denk dat we het podium in onze zak hadden, maar voor de tweede week rennen heeft een virtuele safety car ons potentieel gekost. Ik weet niet of we zonder Fernando zeker zouden hebben ingehaald, maar we zouden hebben was dichtbij. Het is een beetje jammer, maar we zijn erin geslaagd om de schade van zaterdag te minimaliseren en Valtteri scoorde geen punten, wat een groot voordeel voor ons is. Uiteindelijk denk ik dat we vanuit het oogpunt van het team het moesten spelen veilig met de constructeurs in gedachten dat we vandaag gefinisht zijn, is een goed resultaat voor het team en op de langere termijn moeten we gewoon hard blijven pushen en onze prestaties in de komende twee races verbeteren. Nu kijk ik uit naar Saoedi-Arabië en Abu Dhabi want we gaan alles geven, we hebben een grote kans om bovenaan het constructeurskampioenschap te komen, er zitten vijf punten in, het is allemaal om voor te spelen en dat is de doelwit.”

Christian Horner: “Vandaag was een grote dag, ik denk dat Max’ herstel in de eerste ronde verbluffend was en zijn eerste twee bochten waren sensationeel. Mercedes had vandaag een snellere auto met Lewis, maar we waren in staat om terug te komen op hen in de tweede en derde stint. Hoewel we niet sneller zijn geworden, was onze snelheid op de rechte lijn vandaag competitief en het feit dat Max in staat was om de snelste ronde te rijden voordat hij overschakelde naar zachte banden, was bemoedigend. Checo had de pech om vandaag niet op het podium te eindigen, denk ik zonder de VSC, hij zou gelijk hebben gehad met Alonso in die laatste ronde, maar hij had een geweldige rit en verdiende ons waardevolle teampunten. Het is lang geleden dat Fernando op het podium stond, dus het was ook leuk om hem daarboven te zien. We hebben nu slechts vijf punten achterstand in het constructeurskampioenschap en acht punten voorsprong in het rijderskampioenschap, dus er komen nog twee zeer grote races en het is allemaal om voor te spelen. We gaan volgende week hard werken en de auto verbeteren zoveel als we kunnen en zien wat we kunnen doen in Jeddah. Ik wil graag duidelijk maken dat marshals geweldig werk leveren en dat onze sport niet zou kunnen functioneren zonder dat ze hun tijd vrijwillig zouden besteden, dus als er een overtreding werd begaan, bied ik mijn onvoorwaardelijke excuses aan, mijn frustratie was met de beslissing die was genomen en niet met enige individueel.”

Bekijk onze zondaggalerij uit Qatar, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: