Formule 1

GP van Oostenrijk: persconferentie na de sprint


De persconferentie na de sprint van vandaag met Max Versatappen, Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Parc Ferme-interviews – uitgevoerd door Naomi Schiff

Vraag: Max, gefeliciteerd. Dit is je tweede sprintrace-overwinning van het seizoen, dit keer voor het oranje leger. Hoeveel energie geven ze je?
Max Verstappen: Ja, het was geweldig om te zien, kreeg veel rook op het einde, al het oranje. Maar het was goed, het was, denk ik, een behoorlijke race. In het begin hadden we een goed tempo. Ik denk dat we daarna, weet je, heel dicht bij elkaar waren. Dus ja, het was goed. Het was, weet je, zoals een sprint zou moeten gaan, vrij plat.

Vraag: Gisteren waren de tijden tussen jou en deze twee jongens achter je hier heel, heel dichtbij. Maar vandaag konden ze je blijkbaar niet antwoorden. Dus wat heb je ’s nachts uit de zak gehaald?
MV: Het waren alleen de eerste paar ronden en ze waren natuurlijk ook een beetje aan het vechten, dus ik had een beetje een gat. En daarna denk ik dat we qua tempo ongeveer hetzelfde waren. Dus ik verwacht morgen wel dat het weer een heel interessante strijd gaat worden. Natuurlijk, weet je, de race zal een stuk langer duren, dus het zal behoorlijk lastig zijn op banden.

V: Bent u ervan overtuigd dat uw prestatie van vandaag morgen herhaald kan worden?
MV: Nou, we zullen het ontdekken. Ik vind de auto goed. Slechts een paar dingen om af te stemmen, maar over het algemeen zijn we dit weekend weer erg competitief geweest.

V: Nou, gefeliciteerd en veel succes met morgen. Charles, gefeliciteerd, je handhaaft je positie vandaag. Ik neem aan dat je verwachtingen voor vandaag iets hoger waren?
Charles Leclerc: O, het was lastig. Duidelijk. Het eerste deel van de race stond in het teken van managen, maar Max was erg snel. Hij pushte in het begin behoorlijk veel, dus ik probeerde mijn banden onder controle te houden om aan het einde aan te vallen. Dan hebben we een klein gevecht gehad met Carlos. En ja, tegen het einde begon ik te pushen, ik won een beetje, maar het was over het algemeen heel dichtbij. Dus ja, morgen is een race en hopelijk kunnen we een even goede start hebben als vandaag en wat meer druk op Max zetten.

Vraag: Nu zagen we dat kleine gevecht tussen jou en Carlos in de race en hoe graag we ook racen. Denken jullie dat jullie morgen kunnen samenwerken om het gat met Max te dichten?
CL: Ik hoop het echt.

Vraag: Carlos, gefeliciteerd. Onze meest recente Grand Prix-winnaar. Je had een behoorlijk goede race vandaag, je bent erin geslaagd om de uitdaging aan te gaan met Charles, maar hoe kun je dat morgen omdraaien om de strijd naar Max te brengen?
Carlos Sainz: Ja, ik had een goede start en een paar gevechten daar in het begin, eerst met Max in bocht 3, dan Charles weer in bocht 3 een beetje later in de race, wat goed was, het was leuk, zoals het zou moeten zijn, goed racen. Maar toen, ja, waarschijnlijk raakte ik de banden die achter Charles liepen een beetje oververhit en moest ik achteruit rijden om ze op te halen en de race te beëindigen.

Q: Kun jij samenwerken met drie DRS-zones om morgen het gat naar Max te dichten?
CS: We zullen wel zien. Ik denk dat we in de eerste plaats het tempo een beetje moeten verbeteren omdat hij er aan het begin van de race erg sterk uitzag en toen leek het er beetje bij beetje op dat we hem begonnen te evenaren. Morgen is het een lange race. Morgen gaan we door verschillende verbindingen, dus ik denk dat er van alles kan gebeuren. Het belangrijkste is dat we allebei in de strijd zijn en we zullen ons best doen om Max te verslaan.

Persconferentie

Vraag: Een zeer warm welkom aan de top drie finishers van de F1 Sprint voorafgaand aan de FIA ​​Formula 1 Oostenrijkse Grand Prix van zondag. Op de derde plaats, Carlos Sainz. Op de tweede plaats Charles Leclerc. En onze winnaar van de Sprint en morgen vanaf pole position Max Verstappen. Max, je bent vers van je schoot over de baan in een KTM-kruisboog. Ten eerste, hoe was het? Hoe was de ontvangst van het publiek?
MV: Ja, ik bedoel, natuurlijk, het was geweldig om alle fans te zien, je weet dat er hier veel oranje is, en je kon ze horen juichen. Dus dat was zeker heel fijn.

V: En hoe zit het met die race? Heb je het absoluut gedomineerd? Was je verrast door de kloof met de Ferrari-coureurs?
MV: Ik bedoel, natuurlijk, ze hadden ook een beetje ruzie in het begin van de race, dus ik kon een gat dichten en in feite het gat beheersen. Maar tegen het einde van de race kon je zien dat we qua tempo erg dicht bij elkaar zaten. Dus ik verwacht dat het morgen een spannende race wordt.

Vraag: Dus wat heb je vandaag geleerd dat je zal helpen in de Grand Prix van morgen?
MV: Er zijn nog een paar dingen om naar te kijken voor morgen. Maar over het algemeen presteerde de auto erg goed, dus dat is natuurlijk altijd positief. En ja, normaal gesproken worden deze banden morgen ook gebruikt. Dus het zou in orde moeten zijn.

V: Kwam je in de verleiding om deze race op de zachte band te starten?
MV: Nee helemaal niet.

Vraag: Max, heel goed gedaan en veel succes in de Grand Prix morgen. Charles, laten we naar je toe komen. Nu, het was een veelbewogen Sprint voor jou. Laten we bij het begin beginnen. Kun je ons door je ontsnapping uit het netwerk praten?
CL: Mijn start was redelijk goed. Daarna was het best lastig met Max. En toen verloor ik de plaats aan Carlos, maar ik slaagde erin om de plaats in bocht 3 terug te winnen. En toen probeerde ik mijn banden voor het einde van de race te beheren, maar het was niet genoeg om Max aan het einde te vangen.

Vraag: Nou, het was een geweldig gevecht met je teamgenoot. Waar was je sneller dan hij? Waar was hij sneller dan jij?
CL: Nou, ik denk dat het redelijk dichtbij was tussen ons drieën, om eerlijk te zijn, qua tempo. Ik was waarschijnlijk degene die in het begin het meeste beheerde en aan het einde misschien het meest pushte. Dus ja, ik heb net iets anders geprobeerd. Maar het lukte niet.

Vraag: Hoeveel tijd verloor je aan Max in je gevecht met Carlos?
CL: Nou ja, een beetje. Of dit genoeg was om de overwinning binnen te halen, denk ik niet. Omdat Max toen ook de leiding had toen hij het gat had, zoals hij zei, dus we zullen nooit weten wat er zou zijn gebeurd. Maar ja, vandaag is het zoals het is.

Vraag: En Charles, van wat je vandaag hebt gezien, wie heeft de snellere raceauto, Ferrari of Red Bull?
CL: Nogmaals, ik denk dat het heel dichtbij is. Dus ja, morgen zal bandenbeheer een ding zijn. En het wordt een spannende race.

Vraag: Carlos, ik kom nu naar je toe. Ons door de strijd met Charles praten vanuit jouw perspectief?
CS: Ja, er waren in het begin een paar gevechten aan de gang. Eerst bij de start, en toen met Charles in de buurt… Ik weet niet welke ronde het was – vier of vijf? Dat was leuk, en ja, jammer dat ik hem uiteindelijk niet te pakken kreeg. Ik denk dat hij daar bij de uitgang van bocht 3 een behoorlijk goede exit had en het was niet genoeg om hem te krijgen, maar ja vanaf dat moment verloor ik een beetje grip op de banden, aan de voorkant en de achterkant, en ik moest de batterij herstellen, de banden herstellen en dan weer in een ritme komen. Maar leuk, zoals altijd hier.

Vraag: Als jij en Charles morgen weer samen op het circuit zijn, denk je dan dat we jullie meer moeten zien samenwerken dan in de Sprint om bij Max te blijven?
CS: Ik denk dat er vandaag heel weinig te winnen of te verliezen was door de strijd, we hebben het over één punt meer, één punt minder. Omdat er niet veel punten aan de hand zijn. En ook Max leek de hele race voorin erg onder controle. Het is dus niet zo dat we massaal verloren.

Vraag: En Max zegt dat hij er niet aan dacht om de race op de zachte band te starten. Wat dacht je bij Ferrari?
CS: We zijn allebei begonnen op Medium. Dus daar heb je het antwoord.

V: Was het zelfs dichtbij? Heb je er zelfs over nagedacht?
CS: Ik ga voor de race niet verklappen waar we wel of niet aan denken.

Vragen van de vloer

Vraag: (Ronald Vording – Motorsport.com) Het is een vraag aan Max. Checo zei dat hij het de laatste tijd moeilijker had gevonden in de RB18 en hij vindt dat de upgrades niet echt passen bij zijn rijstijl. Hoe is dat voor jou? Voelt u zich prettiger in de auto dan pakweg twee maanden geleden? En ten tweede, denk je dat dat te maken heeft met de upgrades of gewoon naar verschillende soorten circuits gaan, totaal anders dan Monaco, waar je wat meer moeite had?
MV: Nou, ik denk dat we over het algemeen altijd proberen de auto sneller te maken en wat ze ook aan de auto brengen, je moet je daaraan aanpassen. En dat is zeker wat ik heb gedaan. Ik bedoel, natuurlijk zeg ik wat ik zou willen voor mijn auto in het algemeen, maar de upgrades aan de auto zijn niet specifiek om mij heen ontworpen. Het is gewoon meer tempo.

Vraag: (Fred Ferret – L’Equipe) Een vraag aan Charles en Carlos. Denk je dat het voor bandenbeheer nuttig zou zijn om aan het einde van de eerste ronde een teamorder te hebben om een ​​van jullie tegen Max te laten vechten? Of is het beter om de hele race met z’n tweeën te vechten?
CL: Ik bedoel, ik denk dat het morgen een lange race wordt en dat bandenbeheer een stuk belangrijker zal zijn dan vandaag. Dus waarschijnlijk kunnen we het ons morgen niet veroorloven om te doen wat we vandaag hebben gedaan, nee.

CS: Ja, nee, ik zal zien hoe de banden voelen, hoe het tempo voor me ligt en ik weet zeker dat we het met het team morgen zullen uitwerken.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: