GP van Miami: voorbeschouwing – Red Bull


Max Verstappen: “Ik denk dat dit weekend behoorlijk gek wordt!

Ik kijk ernaar uit om in Miami te racen, ik heb de baan in de simulator gereden en we hebben zoveel mogelijk geoefend en voorbereid zonder de baan in het echt te bezoeken. Ik hou van racen in Austin, dus het is leuk dat we dit jaar naar een andere staat kunnen gaan en racen. Het is opwindend om te zien dat de Formule 1 veel groter wordt in de VS, de F1 en de teams werken er hard aan om de sport in de VS te promoten en we hebben hier steeds meer races, dus stap voor stap maken we het populairder. Ik denk ook dat het helpt nu de auto’s het gemakkelijker vinden om elkaar te volgen en in te halen en meer teams strijden om overwinningen, ik denk dat dat het belangrijkste is voor de fans. Ik hoop dat het een spannend weekend wordt, Miami is een heel mooie stad en ik denk dat het een heel interessante locatie is om een ​​Grand Prix te houden. Ik denk dat niet alleen de coureurs enthousiast zijn, maar ook de fans.”

Sergio Pérez: “Ik ben opgewonden om deze week naar Miami te gaan, het is geweldig dat de kalender zich meer uitbreidt in Amerika, wat voor mij een stuk dichter bij huis is en op een dag zal ik daar misschien wonen! Het is een geweldige markt voor Formule Eén en ik weet zeker dat er veel Latijns-Amerikanen en Mexicanen bij de race zullen zijn, dus hopelijk krijg ik veel steun en wordt het een zeer belangrijke race voor het team, zowel op als naast de baan. Deze drukkere races zijn moeilijk om te beheren, maar het team doet ongelooflijk werk om ervoor te zorgen dat Max en ik ons ​​kunnen concentreren op ons rijden. Ik vond het nieuwe circuit leuk op de simulator en het kan mogelijk een goede plek zijn om te racen met die zeer lange rechte stukken, ik denk dat het kiezen van de juiste downforce-niveau zal de grootste uitdaging zijn voor alle teams. Ik vecht nu elke week voor polen en podiums, wat een geweldige motivatie is om te blijven pushen en gefocust te blijven. Ik wil gewoon meer week na week, en ik kijk ernaar uit om te zien wat we kunnen doen in Miami.”

• Max behaalde een ‘grand slam’-overwinning in Imola, won de race vanaf pole position, zette de snelste ronde neer en leidde van start tot finish. Het was pas de 65e keer in de 72-jarige geschiedenis van de Formule 1 en de zesde keer door een Red Bull-coureur (twee keer door Max, vier keer door Sebastian Vettel). Max onderscheidt zich ook door de eerste coureur te zijn die een grand slam behaalt na het winnen van een sprint, wat zijn prestatie echt uniek maakt!

• Oracle Red Bull Racing behoort dit jaar niet alleen tot de beste kwalificaties, ze zijn ook de snelste auto’s tot nu toe door de snelheidscontroles, waarbij Checo tijdens elke kwalificatiesessie tijdens de eerste vier races het snelst was in de snelheidscontrole.

• Oracle Red Bull Racing is het enige team waarbij beide auto’s bij elke Grand Prix in 2022 in de top vier zijn gestart. Checo heeft dit jaar al net zoveel top drie starts als in het hele afgelopen seizoen (3).

• Hispanics en Latino’s vormen meer dan 70% van de bevolking van Miami, waarbij 35% van de bevolking van Cubaanse afkomst is, cultureel gecentreerd rond de 50.000 inwoners tellende wijk Little Havana, net ten westen van het centrum, wat betekent dat Checo zich op zijn gemak zal voelen. thuis tijdens de Miami GP.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: