GP van Frankrijk: Preview – AlphaTauri


Pierre Gasly: “Oostenrijk bleek een weekend om snel te vergeten, dus ik kijk er vooral naar uit om weer te gaan racen bij Ricard. De kwalificatie op de Red Bull Ring was oké, we zaten net buiten de top tien op een circuit waarvan we wisten dat het ingewikkeld voor ons zou zijn. Maar daarna zijn de sprintraces helaas nooit goed voor ons gegaan.Op zondag had ik een incident en hadden we niet het prestatieniveau dat we nodig hadden om te vechten, terwijl het krijgen van twee penalty’s natuurlijk niet hielp.

Maar ik kijk altijd liever vooruit en ik hoop dat de dingen veel beter zullen worden met de updates die we dit weekend aan de auto zullen geven. Ze zijn voornamelijk aerodynamisch en ze zouden een echte prestatieverbetering moeten opleveren, dus ik wil ze graag uitproberen bij Ricard, in de hoop dat ze ons weer in de strijd voor de punten kunnen brengen.

Het is een speciaal weekend omdat het mijn thuisrace is, vooral dit jaar omdat er enige onzekerheid is over de toekomst van de Franse Grand Prix. We weten niet zeker of het voor volgend jaar op de kalender blijft staan ​​of niet, dus ik wil van het moment genieten en het delen met al mijn fans, supporters en Franse F1-racefanaten. We hebben zelfs een speciale Gasly-tribune georganiseerd bij de chicane op het achterste rechte stuk voor mijn fans. Het is fijn om iets persoonlijker te kunnen doen en wat meer contact met ze te hebben dan normaal. Het wordt een goede sfeer en ik hoop dat we goed genoeg kunnen presteren om een ​​goed resultaat neer te zetten voor het Franse publiek.”

Yuki Tsunoda: “Oostenrijk was tot nu toe een van de moeilijkste raceweekenden van het seizoen en waarschijnlijk maakte het Sprint-format het nog erger. Ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar het betekende dat we niet veel tijd hadden voor lange termijn werk voorafgaand aan de race. Ons Quali-prestatieniveau was oké, maar we hadden geen tempo in de sprint. Aan de positieve kant was ik tevreden met mijn benadering van de race en met mijn concentratieniveau, waarbij ik fouten op de baanlimieten vermeed, dus dat was een goede stap voor mij.

Ik heb een paar keer geracet bij Paul Ricard, in Euro-Formula en Formule 3 en de Grand Prix van vorig jaar was behoorlijk moeilijk voor mij, omdat ik vanuit de pitlane moest starten nadat ik in de kwalificatie een fout had gemaakt. Het is een baan waar je een set-up nodig hebt die goed werkt in middelhoge bochten en het kan behoorlijk lastig zijn omdat je het rechte stuk met hoge snelheid en Signes-bocht hebt, maar ook lage en middelhoge bochten aan het einde van sectoren 1 en 3. Normaal gesproken zou dit enkele zwakke punten in onze auto aan het licht brengen, maar we zullen updates hebben in Frankrijk, dus hopelijk zal dat niet meer het geval zijn. Het is echt tijd dat we terugkeren naar Q3 om het gemakkelijker te maken om punten te scoren op zondag. We hebben gekozen voor een grote upgrade in plaats van veel kleine. De nieuwe upgrade is gericht op het toevoegen van meer belasting aan de auto, omdat we vrij zwak waren in de middelhoge tot hoge snelheidsbochten. Hopelijk brengt het ons meer consistentie en kunnen we weer aan de top van het middenveld vechten.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: